nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.10.29 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.10.29
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. október 29. Évközi XXX. vasárnap,

"Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a próféták.”/Mt 22,40 (képforrás: ocarm.org)

Imádság A héten, a reformáció napján imádsággal gondoljunk Egyházunkra és a protestáns testvérekre, kérve az egység ajándékát. Imádkozzunk az emléknapok naptárában jelzett szándékokra is. A héten várom a testvérek imaszándékait is.

A Szentolvasó közös imádkozására még hétfőn és kedden van lehetőségünk, Piszkén ½ 5, Süttőn ½ 6 órakor. Ám családjainkban, közösségeinkben természetesen folytatódik a közös imádság. Köszönöm a Szentolvasó közös imádkozásában résztvevő, az imádságot vezető testvérek lelkesedését!

Szerdán, Mindenszentek ünnepén a megdicsőült egyház, csütörtökön, Halottak napján a szenvedő egyház tagjaira gondolunk. Ne feledjük, hogy Mindenszentek ünnepe – miután munkaszüneti nap – Magyarországon ismét parancsolt ünnep, vagyis azt a vasárnapokhoz hasonlóan Szentmisén való részvétellel is meg kell szentelnünk! Akik azonban e napon is dolgozni kényszerülnek, azok számára lesz előesti Szentmise Lábatlanon, hogy a munkából minél többen odaérjenek, kedden este 7 órakor. A többiek pedig a napján, fényes nappal ünnepelhetik a megdicsőültek hatalmas seregét az Eucharisztikus lakomán. A miserendet és a temetői megemlékezések rendjét alább olvashatjuk. Az elhunytakért nyerhető búcsú feltételeiről is a túloldalon olvashatunk.

Előre jelzem, hogy november 11-én, szombaton délelőtt 10 órakor az idősek Szentmiséje lesz a Süttői templomban, melynek keretében az arra felkészült testvéreknek kiszolgáltatom a Szentkenetet. A készület elválaszthatatlan része a Szentgyónás is, melyet előtte el kell végeznünk. Jelentkezni a hátul elhelyezett lapok segítségével lehet. A mozgásukban akadályoztatott testvéreket pedig – akik az azt követő ünnepségre sem tudnak eljutni –, de szeretnének részesülni a betegek kenetében, megbeszélés alapján meglátogatja Jézus a pap szolgálata által. A katolikus keresztény ember úgy gondolkodik, hogy idős, beteg testvéreinknek nem csak a testi, de a lelki szükségeiről is gondoskodnia kell.

Másnap, november 12-én, vasárnap, templomunk búcsúnapján délelőtt 10 órakor ünnepi Szentmise, délután ½ 5 –kor a »Forrásunk szépsége« sorozat részeként a templomban egyházzenei áhítat, majd azt követően a »Közösségi udvarházban« előadás lesz, és ezt követően agapé. Készüljünk erre, hívjunk másokat is ünnepelni. Az előkészületek okán a Szent Áldozat után kérem a Testület tagjait befáradni a szedecsbe rövid megbeszélésre.

Az első áldozás alkalmával készült képeket hátul elhelyeztük. Megtekinthetjük és rendelhetünk belőlük. Keddig iratkozhatunk föl a jövő évi naptárakra is.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

A 44. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai


[ 2017.10.31. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-