nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.11.12 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.11.12
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. november 12. Évközi XXXII. vasárnap

„ ...akik készen voltak, bevonultak vele a menyegzőre.” /Mt25,10/ (képforrás: caminando-con-jesus.org)

Tartsunk ki az imádságban. Erre indítanak az emléknapok naptárában jelzett szándékok (cukorbetegekért, termőföld megőrzéséért, atom-tudomány békés felhasználásért), a Szentatya és a testvérek szándékai, és az, amikor Szentgyónáshoz, Szentáldozáshoz egy hónapja járult gyerekeket keressük a Szentmise közösségében... Hivatásokért e héten is a szokott időkben az Eucharisztia előtt fohászkodunk! Megemlékezünk még a héten név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkről, és csatlakozunk a jubiláns házaspárok hála-adásához az együtt töltött öt és öt-többszörös évekért! Egy hét múlva, 19-én Piszkén ünneplünk a jubiláns házaspárokkal

Búcsú Ma, Süttői templomunk búcsúnapján délelőtt 10 órakor ünnepi Szentmisén megköszönjük az évben elvégzett munkákat, és együtt örülünk a jubiláns házaspárokkal, akik megújítják házassági ígéretüket. Délután ½ 5 –kor a »Forrásunk szépsége« sorozat részeként a Szent Lipót templomban egyházzenei áhítat az Ars Musica – Esztergom kórus szolgálatával, majd azt követően a »Közösségi udvar-házban« előadás lesz, melyet Dr. Kovács Zoltán iroda-igazgató, plébános atya tart, és ezt követően agapé. Készüljünk erre, hívjunk másokat is ünnepelni. Nem feledkezünk meg a búcsúnyerési lehetőségről, a szokott feltételek mellett: aki egy búcsúját ünneplő templomban a kegyelem állapotában imádkozik a Szentatya szándékára egy Miatyánkot, Üdvözlégyet, Hitvallást és Dicsőséget, az teljes búcsút nyerhet.
Gyűjtés A missziók javára való gyűjtés után most a rászorulókra gondolunk, és jövő vasárnap a Katolikus Szeretetszolgálat munkáját támogatjuk adományainkkal. Tavaly mintegy 52 ezer forintot továbbíthattunk a három templomból, a testvérek jóvoltából. A Szeretetszolgálat munkájáról a https://www.karitasz.hu világhálós címen tájékozódhatunk, olvasván a »kandalló program«-tól, a »lak6« akción át az évi több száz tonna élelmiszer-segélyig, a »vetőmag program«-tól az »iskolakezdési akció«-n át az »Egymillió csillag« programig. Dicséretes, ha csatlakozunk a helyi karitászcsoporthoz, melyre nemcsak az idősebb testvéreknek, hanem a fiataloknak is van lehetőségük, akár közszolgálatként is.
Előre jelzem, hogy az Eucharisztikus Kongresszusra való készület részeként két hét múlva, november 25-én, szombaton este 5-6 óráig Szentségimádást tartunk Lábatlanon, a Szent István templomban, ezzel csatlakozva a Kárpát-medence-szerte ebben az órában imádkozókhoz. A cél, hogy legalább 20,000-en legyünk, akik különböző templomokban, de egy időben »lélekben és igazságban« imádjuk az Urat. Másnap, azaz november 26-án délután 4 órakor ismét Ftdő Szőcs László atya jön Piszkére, hogy alkalmat adjon a bűnbocsánat szentségének vételére.

Köszönet Többek között a tegnapi, idősek Szentmiséjén való szolgálatért, valamint a mai ünnep előkészítéséért.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

Szentatya 2017. novemberi imaszándéka: Az ázsiai keresztényekért, hogy az evangéliumról szavaikkal és cselekedeteikkel tett tanúságtételük elősegítse a párbeszédet, a békét és a kölcsönös megértést, főleg a más vallásokhoz tartozókkal.
Plébániai imaszándékok 2017. november:– Hittanos gyerekekért, hittanulókért.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: - Azért,hogy ne csak Mindenszentek és Halottak napja táján látogassunk ki az elhunyt szeretteinkhez a temetőbe, hanem – hacsak nincs egészségi akadálya – többször is ellátogassunk sírjaikhoz. – Imádkozzunk azokért is, akiknek már nincs élő és hívő hozzátartozója. – Azért, hogy a Szentek közbenjárása segítse a szenvedő, beteg és gondokkal küzdő embertársainkat! – A hajléktalanokért, hogy mielőbb találjanak helyet, ahol szükségeikről jó szívvel gondoskodni tudnak. . --

Süttő: Bné: Judit nővérünk gyógyulásáért. –


[ 2017.11.15. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-