nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.11.19 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.11.19
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. november 19. Évközi XXXIII. vasárnap

"a kevésben hű voltál, sokat bízok rád: menj be urad örömébe!” /Mt25,23/(képforrás: ocarm.org)

1. A magyar közoktatásért, Vietnam népéért, a hat hete elsőáldozáshoz járultakért és (keresztszüleikért!), a házasságra készülőkért is imádkozzunk! Hivatásokért e héten is a szokott időkben az Eucharisztia előtt fohászkodunk! Megemlékezünk még a héten név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkről, és csatlakozunk a jubiláns házaspárok hálaadásához az együtt töltött öt és öt-többszörös évekért!

2. Gyűjtés Ma a rászorulókra gondolunk, és felajánláskor a Katolikus Szeretetszolgálat munkáját támogatjuk adományainkkal. Tavaly mintegy 52 ezer forintot továbbíthattunk a három templomból, a testvérek jóvoltából. A Szeretetszolgálat munkájáról a https://www.karitasz.hu világhálós címen tájékozódhatunk, olvasván a »kandalló program«-tól, a »lak6« akción át az évi több száz tonna élelmiszer-segélyig, a »vetőmag program«-tól az »iskolakezdési akció«-n át az »Egymillió csillag« programig.
Itt köszönöm a karitász-munkatársak áldozatos munkáját, akik a rászorulók rendszeres látogatásával, sokféle szolgálattal bizonyítják, jó az Isten hozzánk. Dicséretes, ha csatlakozunk a helyi karitászcsoporthoz, melyre nemcsak az idősebb testvéreknek, hanem a fiataloknak is van lehetőségük, akár közszolgálatként is.
A Szent Antal perselybe helyezett adományainkkal, melynek összege 2016-ban 32,900 illetve 43,710 Forint volt, egész évben a helyi Karitász-csoportok jótékonyságát támogathatjuk, csakúgy, mint az adventi vásárral, ha meglátogatjuk a sátrukat.
3. NEKed!-Veled! Az Eucharisztikus Kongresszusra való készület részeként a héten, november 25-én, szombaton este 5-6 óráig Szentségimádást tartunk Lábatlanon, a Szent István király templomban, ezzel csatlakozva a Kárpát-medence-, sőt világszerte ebben az órában imádkozókhoz. A cél, hogy legalább 20,000-en legyünk, akik különböző templomokban, de egy időben »lélekben és igazságban« imádjuk az Urat.

A szervezők kérik, hogy jelezzük előre, hányan leszünk itt biztosan, ezért kérem, hogy iratkozzunk föl a hátul elhelyezett lapon, vagy, ha az könnyebbnek látszik, közvetlenül regisztráljunk a https://www.krisztuskiraly.iec2020.hu/#/ honlapon. Itt, a térképen megkeressük a Lábatlan Szent István király templomot, és a »csatlakozom« kapcsolóval regisztráljuk magunkat. Természetesen enélkül is szeretettel várunk mindenkit, de jó, ha másokat is tudunk lelkesíteni, és jelezni, nekünk fontos Krisztus ügye, és az Eucharisztiában való jelenléte.
További hasznos olvasni-, nézni- és hallgatnivalók is vannak a http://www.iec2020.hu oldalon.

Másnap, azaz november 26-án délután 4 órakor ismét Ftdő Szőcs László atya jön Piszkére, hogy alkalmat adjon a bűnbocsánat szentségének vételére.

4. Teremtés-védelem November 4. péntekje a »Ne vásárolj semmit« kezdeményezés akciónapja. Figyelemfelhívás, ha e napon a vásárlástól való távolmaradással, vagy épp csak a szükséges dolgok vásárlásával jelezzük, a fogyasztói szemlélet zsákutca, az igazi javak a kereskedelemben nem kaphatóak.

5. Készülődve Urunk születése ünnepére, örömmel vesszük a felajánlást, ha valakinek van templomainkba szánt fája.
Ugyancsak a készület része, hogy advent három hetében – idén a negyedik hét mindössze egy nap lesz – a »Szállást keres a Szentcsalád« régi hagyományát is szeretnénk feleleveníteni. Süttőn hétfőnként, Piszkén péntekenként a plébánián találkozunk egy rövid órácskára, melyben rövid imádság és beszélgetés foglaltatik. A hét többi napján az adott kép vándorol a családok között. A lényeg, hogy amikor új helyre érkezik, ott a képet hozó és az azt fogadó család együtt imádkozzék. Az egyik változatot a http://www.katolikus.hu/szentek2/SZENTEK/00000005.HTM világhálós oldalon olvashatunk. Akik szívesen részt vennének ebben, kérem iratkozzanak föl a hátul elhelyezett lapon.
6. Visszatekintve a múlt vasárnapi búcsúi Szentmisére és a »Forrásunk szépsége« délutáni zenei áhítatra, előadásra, köszönetet írok az előkészítésben résztvevő, és az alkalmat megtisztelő testvéreknek, különösen is a szomszédos településről érkezőknek. Itt ajánlom figyelmükbe az akkori előadónkkal, Dr. Kovács Zoltán atyával készült beszélgetést, amely a http://www.magyarkurir.hu világhálós oldalon olvasható.

7. Előre jelzem, hogy idén advent 2. vasárnapján, december 10-én 15 órától kerül sor a plébániai munkatársak találkozójára Péliföldszentkereszten.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

A 47. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai


[ 2017.11.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-