nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2017.12.17 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2017.12.17
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2017. december 17. Advent III. »Gaudete« vasárnapja

"(..)köztetek áll az, akit nem ismertek, aki a nyomomba lép,...” /Jn 1,26-27/(képforrás: ocarm.org)

1. A hazájukból elvándorolni kényszerülőkért, a kisebbségekért, a mezőgazdászokért és a nehéziparban dolgozókért is imádkozzunk a héten. Az ünnepi hangulatban sem feledkezhetünk meg a héten név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkről.

2. Fokozottan ügyeljünk a tűzvédelemre a koszorúk használatánál, majd a betlehemi lángnál és a feldíszített fánál. Legyünk óvatosak, és még a villannyal működő fényfüzéreket (különösen a piacon vásároltakat) se hagyjuk felügyelet nélkül!!! Soha ne hagyjuk ezen eszközökkel, gyertyákkal a gyerekeket egyedül!
3. Köszönetet mondok mindenkinek, aki az adventi vásárokon adományaival, illetve az arra készített tárgyakkal segítette a karitász munkáját. Piszkén mintegy 40,000 Ft-ot gyűjtöttünk, melyből a karitász önkéntes testvérek Lábatlanon és Piszkén -64- idős embernek szerezhettek örömet, és öt családot élelmiszer-csomaggal leptek meg. Süttőn majd 34,000 Ft-tal segítették a helyi karitász csoport munkáját a vásáron résztvevők, melyből – az Önkormányzattal és a Vöröskereszttel együttműködve – -76- idős ember napjait sikerült széppé tenni. Az alkalmankénti segítségnyújtáson túl legközelebb Húsvétkor lesz alkalmunk rászoruló embertársaink felé nagyobb szolgálatra, a Karitász önkéntes Testvérekkel, akiknek szintén köszönet az egész éves munkáért!

4. Szeretettel gondoljunk kispapjainkra. A nekik szánt süteményeket péntek reggelig hozhatjuk el az ismert helyekre. Más plébániákat megelőzve is, jó híre és íze van a kispapok körében Süttő – Piszke – Lábatlan hívei róluk jó lélekkel gondoskodó szeretetének. A hívek ebbéli buzgósága Főpásztorunk előtt is ismeretes.

5. Az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében még Süttőn segíthetjük a helyi karitász munkáját. Bővebben a https://www.karitasz.hu/aktualis/aktualis-hirek/egymillio-csillag-gyulladt-tizedszer-is-hazankban világhálós címen olvashatunk e kezdeményezésről.

6. Szentestétől alkalmas eszközzel vihetünk a betlehemi lángból otthonainkba - szigorúan ügyelve a tűzvédelmi szabályokra!!! (A lángot magam hozom el Esz-tergomból.) Ha van újborunk, és hozunk magunkkal, azokat Urunk Születése más-napján, azaz 26–án a plébános örömmel megáldja.

7. Az ünnepi díszítésre szánt adományainkat az erre a célra jelölt perselybe/dobozba tehetjük. Urunk áldása szálljon mindenkire, aki munkájával, a templomaink takarításával, ünnepi díszbe öltöztetésével, a fák adományozásával, a plébánia épületekben történt/történő nagytakarítással, vagy éppen a hittanosok misztérium-játékra való felkészítésével fárad.

8. Türelmet kérünk a piszkei templomba járó testvérektől. A fűtőberendezést csak egy erre szakosodott szerviz tudja javítani, melyre reményeink szerint a héten kerül sor.

9. A betániai Mária lelkületével ülünk az Úr lábához 24-én, vasárnap, (vagy 23-án szombaton este), és szem előtt tartjuk, hogy a vigília és az éjféli Szentmise már karácsonyra szól. Nem helyettesíti advent IV. vasárnapját. Ismeretes, ha a vasárnap előtt szombaton, vagy utána való hétfőn parancsolt ünnep van, akkor két külön Szentmisével szenteljük meg a napokat. A közel hétévenként visszatérő sajátosság intsen bennünket a rohanás közbeni megállásra, és arra, hogy az Úr dolgainak semmit elébe ne tegyünk. A többi nap miserendjét jövő vasárnapi hirdetésben olvashatjuk.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
18. A KISEBBSÉGEK NAPJA ||| EMIGRÁNSOK NEMZETKÖZI NAPJA
STÜHMER FRIGYES SZÜLETÉSNAPJA – 1843 – CUKRÁSZOKÉRT
19. SZILÁRD LEÓ ÉS ENRICO FERMI ATOMREAKTORRA VONATKOZÓ SZABADALMI BEJELENTÉSE: 1944 – AZ ATOMENERGIA BÉKÉS FELHASZNÁLÁSÁÉRT
20. THAN KÁROLY SZÜLETÉSNAPJA – 1834 – A HAZAI KÉMIKUSOKÉRT
21. KANIZIUSZ SZENT PÉTER – A TEOLÓGUSOKÉRT
FORSTER GYULA SZÜLETÉSNAPJA – 1846 – A MŰEMLÉKVÉDELEMBEN FÁRADOZÓKÉRT
22. BAKÓ GÁBOR SZN – 1871 – NÖVÉNYVÉDELEMBEN DOLGOZÓKÉRT
BRÓDY IMRE SZÜLETÉSNAPJA – 1891 – MAGYAR FELTALÁLÓKÉRT
23. KETY SZENT JÁNOS, ÁLDOZÓPAP
PAUER JÁNOS SZÜLETÉSNAPJA – 1846 – A NEHÉZIPARBAN MUNKÁLKODÓKÉRT
24. PEREGI SÁNDOR SZÜLETÉSNAPJA – 1916 – MEZŐGAZDASÁGI MÉRNÖKÖKÉRT
A SZENTCSALÁD SZÁLLÁSKERESÉSE – VÁNDORLÓKÉRT, ÚTON-LEVŐKÉRT

Az 51. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2017.12.20. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-