nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.01.07 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.01.07
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. január 07. Urunk megkeresztelkedése

„Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.” /Mt 1,11/ (képforrás: ocarm.org)

1. Hetvenöt éve, 1943. január 12-én kezdődött a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek során szinte teljesen megsemmisült a 200 ezer fős 2. magyar hadsereg. Imádsággal emlékezünk meg hőseinkről! Ezért csütörtökön Süttőn az esti, Piszkén a jövő vasárnapi Szentmisén róluk emlékezünk. Hozzunk magunkkal mécseseket, hogy azokat a Szentmisék után az emlékműveknél elhelyezve imádkozhassunk e férfiakért!

2. A Vízkereszt ünnepén megáldott szenteltvizet egész év¬ben – babonás szokásoktól mentesen –, katolikus hittel, a keresztségünkre való emlékezésként használjuk.

3. Egyeztetett időpontban örömmel látogatom meg a testvéreket, hogy a házszentelés szolgálatával kérjem Urunk áldását 2018-ra is a házban lakók életére.

4. A Piszkei Képviselő Testület tagjait január 27-én, szombaton Piszkén, a Süttői Képviselő testület tagjait január 29-én, hétfőn Süttőn várom este 7 órára az adott plébániára. Előtte, január 15-én, hétfőn, a gazdasági tisztviselőket várom a könyvelés átnézésére, Süttőre.

5. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a január hónapra szánt szándékokra.

6. Kérem az imaszövetség tagjait, hogy tekintsék meg a kifüggesztett imarendet, és változás esetén, akár a saját, akár ismerőseik tekintetében jelezzék a változást. Fontos, hogy a folytonosság ne szaladjon meg.


A héten imára indító emléknapok /forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
08. Hétfő MAGYARY-KOSSA GYULA, a magyar orvostörténet-írás megteremtője SZN - 1865
09. Kedd BRÓZIK KÁROLY, tanár, geográfus, író, az első magyar földrajzi atlaszok szerkesztője SZN – 1849
10. Szerda MAGYARI ENDRE SZN, a hazai műsorsugárzás egyik megindítója – 1900
11. Csütörtök JEDLIK ÁNYOS ISTVÁN bencés szerz., többek között az egysarkú villanyindító, és sok szódavíz-készítés feltalálója SZN – 1800
12. Péntek ÚJHELYI IMRE, mezőgazdász, állatorvos, a szarvasmarha-gümőkór elleni, Bang-Újhelyi-eljárás egyik kidolgozója; az óvári és az illmici csemege sajt előállítója. SZN – 1866
13. Szombat SZENT HILÁRIUS – igaz tanítás ismeretéért
STEINSCHNEIDER LILLY, Magyarország első női pilótája. SZN – 1891
14. Vasárnap SZENT FÉLIX ||| Elvándorlók és Menekültek világnapja

A 2. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz

Szentatya 2018. januári imaszándéka: Ázsia vallási kisebbségeiért: Hogy az ázsiai országokban a keresztények és más vallási kisebbségek hitüket teljes szabadságban élhessék meg.
Plébániai imaszándékok 2018. január: – Katekumenekért. – Szentségek nélkül elhaltakért.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: - Azért, hogy a Vízkereszti ünnep evangéliuma bátorítsa az új év kezdetével a hívőket, ne veszítsük el a hitünket! - Azért, hogy imáinkkal kifejezve tudjunk hálálkodni ebben az évben is a Szentháromság egy Istennek, a sok szeretetért, gondviselésért, amiért ilyen ajándékban részesülhetünk! – Azért, hogy merjük a Szent Szűzanya közbenjárását kérni a világ békéért! – Minden jótevőkért, akik tudtak segíteni a rászorulóknak, szegény családoknak, akik így az Áldott szép, Karácsonyi Ünnepeket boldogabban tölthették a szeretteikkel! – Valamint a helyi Plébános úr, és a plébániai közösség összetartása jól működjék továbbra is!
B.I.: - hazánkért - békéért – betegápolókért – magyar szentekért (hálából) (Szent Margit ünnepe) – Veronai buszbaleset áldozataiért évf. – – honvédjeinkért (II. Magyar hadsereg emléknapja) – hazai színészekért, költőkért, zeneszerzőkért (Magyar kultúra napja) – egyházközségeink megújulásáért – -plébánosunkért
Süttő: Bné: Judit nővérünk gyógyulásáért. –
Pestszentlőrinc: Tné H.K.: Súlyos betegséggel fenyegetett testvérért, gyógyulásáért.


Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2018.01.10. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-