nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.02.04 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.02.04
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018.február 04. Évközi V. vasárnap

"Sok beteget meggyógyított különféle betegségekből, és sok ördögöt kiűzött, de nem engedte őket szóhoz jutni, mert tudták, hogy kicsoda.”
/Mk1,34/ (képforrás: ocarm.org)

1. Öröm töltött el a 22 testvér láttán, akik ott voltak Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén. Örömöm még nagyobb lett volna, ha komoly asszisztenciával, a hívek nagyobb számú jelenlétével ünnepelhettünk volna. Hasonlóképp szép volt a templomainkat ismét évközi díszbe öltöztető, a fák kihordását és a takarítást végző testvérek szorgos munkája.

2. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! A testvérek februári imaszándékait túloldalon olvashatjuk.

3. Emlékezzünk, hogy másfél hét múlva, február 14-én lesz Hamvazószerda, a farsangi meghívásoknak eddig az időpontig tehetünk eleget. Az addig terjedő időt pedig keresztényi örömmel és józansággal töltsük el.

4. A testületek megvitatták és elfogadták a plébániák számadását és költségvetését. Itt köszönöm meg a hívek anyagi támogatását, és a sokszor pénzben ki nem fejezhető áldozatos szeretetet, mellyel templomaink, kertjeink rendben-tartásán, szépítésén fáradoznak. Örömmel nyugtáztuk Piszkén az orgona-felújítás kapcsán létrejött széleskörű összefogást, Süttőn pedig a belső felújítás folytatása reményében, az Alapítványon keresztül megnyilvánuló adakozó kedvet.

Ugyanakkor az elmúlt évekhez képest úgy tűnik, egyre kevésbé vagyunk önállóak, hiszen idén rendkívüli, és nagyobb összegű segítséget kell kérnünk az egyházmegyétől. A helyi plébánia-közösségünkért vállalt áldozat (kétkezi munka, adomány, önkéntes megajánlás {egyházadó}) nélkül plébániáink nem maradhatnak önállóak, hiszen a sokszor emlegetett, államtól juttatott forrásokat sokfelé kell elosztani, célzottak, és csak rendkívüli segítségként (tavaly például Süttőn torony-veszélyelhárítás, Piszkén lépcsőjavítás) jutnak el az egyes plébániákra. Ezért az 1%-os adófelajánlás is fontos része fennmaradásunknak, hiszen ebből is tud segíteni adott esetben az egyházmegye, de a helyi jellegű, mindennapi kiadásokat nem tudjuk ebből fedezni. Ezért köszönjük mindenkinek, aki a lakhelye szerinti közösséget évek, évtizedek óta rendszeresen támogatja önkéntes felajánlásával, régi nevén egyházadójával, ezzel kifejezve, hogy felelős tagja a plébánia-közösségnek.

Az 1%-os felajánlásról bővebben a http://ajosagosszekot.hu világhálós címen tájékozódhatunk. Ezzel kapcsolatban három fontos dolgot tudnunk kell: a/. Az adóhatóság elkészíti helyettünk a bevallást, de az 1%-ról továbbra is nekünk kell rendelkeznünk; b/ az idei rendelkezés visszavonásig lesz érvényes; c/ A »nullás« bevallás esetén is rendelkezhetünk, hiszen nemcsak a felajánlás összege, hanem a rendelkezők száma is fontos.
Az egyéni vállalkozók február 26-ig, a magánszemélyek pedig május 22-ig rendelkez-hetnek erről.

5. Másfél hét múlva, február 15-én csütörtökön Süttőn, február 16-án pénteken Piszkén várom a testület tagjait, hogy időszerű kérdéseket, jövőbeli teendőket, az Eucharisztiában való megújulásunk mikéntjét megbeszéljük.


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
05.. Hétfő Szent Ágota szűz és vértanú – napjaink vértanúiért, vulkánkitörések és más katasztrófák áldozataiért
ANDRÁSSY GYÖRGY SZÜLETÉSNAPJA – 1797 --- AZ MTA-ÉRT
06. Kedd MIKI SZENT PÁL ÉS TÁRSAI, VÉRTANÚK – JAPÁNÉRT, NÉPÉÉRT
07. Szerda BOLDOG IX. PIUSZ PÁPA – EGYHÁZUNKÉRT
08. Csütörtök EMILIÁNI SZENT JEROMOS, NEVELŐ – AZ IFJÚSÁG NEVELŐIÉRT
09. Péntek A II. MAGYAR HADSEREG PUSZTULÁSÁNAK EMLÉKNAPJA – „A VORONYEZSI KATASZTRÓFA” – 1943 – HONVÉDELMÜNKÉRT
BOLYAI FARKAS SZÜLETÉSNAPJA – 1775 – TUDÓSOKÉRT
10. Szombat SZENT SKOLASZTIKA – SZERZETESEKÉRT
BATTHYÁNY LAJOS SZÜLETÉSNAPJA – 1807 – HAZÁNK VEZETŐIÉRT
11. Vasárnap SZŰZ MÁRIA LOURDES-I MEGJELENÉSE – A BETEGEK VILÁGNAPJA

Az 6. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Szentatya 2018. februári imaszándéka: A korrupció ellen: Hogy akiknek anyagi, politikai, vagy spirituális hatalmuk van, ne hagyják befolyásolni magukat a korrupciótól
Plébániai imaszándékok 2018. február: – Katekumenekért. – Hitoktatóinkért.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Azért, hogy az elvándorolt családok haza tudjanak térni otthonaikba, ahonnan életüket féltve menekülni kényszerültek, és hitükben megmaradva békében élhessenek abban az országban ahol születtek, ahol őseik is éltek! – A Gyertyaszentelő Boldogasszony Ünnepe ragyogja be a templomokban imádkozó emberek hitét, de otthon is, ahogy a gyertya lángja ég, úgy világítsa be a szívünket, lelkünket ez a hit, hogy tudjunk egymásnak segíteni a bajban, és kimutatni a szeretetünket, amire nagy szükség van ebben a rohanó világban! – Az árvízkárosultakért, hiszen több országban, városokban áldozatot követelt az áradat. Tudják helyre hozni az életüket, házaikat, amit elsodort a sárlavina, víz, vagy tönkretett a nagy havazás! –
B.I.: Plébánia közösségeinkért. – Azért, hogy az evangéliumot, Urunk Jézus örömhírét át tudjuk adni környezetünknek.


Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2018.02.19. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-