nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.02.11 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.02.11
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. február 11. Évközi VI. vasárnap

"Jézusnak megesett rajta a szíve, kinyújtotta kezét, és így szólt hozzá: „Akarom, tisztulj meg!” Erre rögtön elmúlt a leprája, és megtisztult. ”
/Mk1,41-42/ (képforrás: ocarm.org)

1.1. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!
1.2.. Egyúttal a világ éhezőiről tevékenyen emlékezzünk meg! Az asztalunkra került étel megbecsülése, a pazarlás kerülése, a magánúton, vagy karitatív szervezeteken keresztül való jótékonykodás teszi hitelessé az értük való imádságot! A hagyományos tartós-élelmiszer gyűjtés majd a nagyböjtben lesz.
1.3. A ma kezdődő »Házasság hete« is imára és tevékeny támogatásra indít bennünket. Alkalmakról bővebben a http://hazassaghete.hu világhálós címen olvashatunk.

2.1. A héten Hamvazószerdával megkezdődik a 'Szent Negyven-nap', vagyis a Nagyböjt. Igyekezzünk jól felhasználni ezt a kegyelmi időt. Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt.
2.2. Hamvazószerdán szigorú böjtöt tartunk, vagyis minden 18-60 közötti katolikus keresztény e napon csak háromszor eszik és ebből egyszer lakhat jól, és tartózkodik a húseledeltől. E napon és minden nagyböjti pénteken a betöltött 14. életévétől élete végéig tartózkodik a katolikus keresztény a húseledeltől. Természetesen nem az önsanyargatás, hanem megfelelő lelkület elérése, bűnbánatunk kifejezése a cél, szem előtt tartva Jézus szavát: „(...)ne lássák rajtad az emberek, hogy böjtölsz, hanem csak Atyád, aki a rejtekben is ott van!” /Mt 6,18/
2.3. Hamvazószerdán idén Süttőn ünnepel a két plébánia közössége, este 6 órakor. Ha valami akadályozna e napon, vasárnap, a Szentmise után részesülhetünk e szentelményben.

2.4. Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Idejében készüljünk föl, és végezzük el szentgyónásunkat!
2.5. Készületünket segítik a hátul elhelyezett, a ferences atyák által összeállított 'Nagyböjti Lap', illetve a lelki tükrök. Használjuk azokat! A »nagyböjti lap a
https://drive.google.com/file/d/1NPq3IOGezdnCcSsz6DQ9sODKZDvBfUTV/view?usp=sharing címről letölthető, ám néhány példányt az első másfél hétről kinyomtattam. Aki szívesen használja és feliratkozik, azok számára nyomtatom ki a továbbiakat is.

3.1. A héten, február 15-én csütörtökön Süttőn, február 16-án pénteken Piszkén várom a testület tagjait, hogy időszerű kérdéseket, jövőbeli teendőket, az Eucharisztiában való megújulásunk mikéntjét megbeszéljük.

4.1. Az anyagiakról az előző heti hirdetésben olvashattunk. Ismét figyelmükbe ajánlom, hogy az 1%-os felajánlásról bővebben a http://ajosagosszekot.hu világhálós címen tájékozódhatunk. Ezzel kapcsolatban három fontos dolgot tudnunk kell: a/. Az adóhatóság elkészíti helyettünk a bevallást, de az 1%-ról továbbra is nekünk kell rendelkeznünk; b/ az idei rendelkezés visszavonásig lesz érvényes; c/ A »nullás« bevallás esetén is rendelkezhetünk, hiszen nemcsak a felajánlás összege, hanem a rendelkezők száma is fontos.
Az egyéni vállalkozók február 26-ig, a magánszemélyek pedig május 22-ig rendelkezhetnek erről.


A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
12. Hétfő WINDISCH RICHÁRD, AGROKÉMIKUS, SZAKÍRÓ SZN – 1872
13. Kedd WEINEK LÁSZLÓ, A CSILLAGÁSZATI FÉNYKÉPEZÉS ÚTTÖRŐJE SZN – 1848
14. Szerda HAMVAZÓSZERDA
SZENT CIRILL ÉS METÓD – EGYHÁZSZERVEZŐK, EURÓPA VÉDŐSZENTJEI
PAPP SIMON, A MAGYAR KŐOLAJBÁNYÁSZAT MEGTEREMTŐJE SZN – 1886
15. Csütörtök MARKÓ DEZSŐ, ORVOS, RÖNTGENOLÓGUS. SZN – 1896
16. Péntek SZENT JULIANNA
AZ ORSZÁGOS VÍZÉPÍTÉSI IGAZGATÓSÁG MEGALAKULÁSA – 1899
17. Szombat A SZERVITA REND HÉT SZENT ALAPÍTÓJA,
PÉTER RÓZSA MATEMATIKUS, A 'JÁTÉK A VÉGTELENNEL' C. KÖNYV SZERZŐJE SZN – 1905
18. Vasárnap JÓKAI MÓR SZÜLETÉSNAPJA – 1825

Az 7. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2018.02.19. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-