nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.03.04 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.03.04
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018., március 04. Nagyböjt III. vasárnapja

"Vigyétek innét ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!” /Jn2,16/ (képforrás: ocarm.org)

– Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! A túloldalon olvashatjuk a Szentatya, a plébánia és a testvérek márciusi imaszándékait.

– Ismét épültem a testvérek buzgóságán a szentségimádási órákban való helytálláson. Legközelebb a Szentatya buzdítására a héten 10-én szombaton, Süttőn, 11 és 12 óra között lesz csöndes Szentségimádás és gyónási alkalom. A Szentatya nagyböjti buzdítását a katolikus sajtóban olvashatjuk, illetve a http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=2486 világhálós címen.

– Mától egy héten át a templomainkban gyűjtjük a tartós-élelmi¬szereket a rászoruló családok részére. Tavaly Lábatlanon 210 kg élelemmel 38 családnak, Süttőn 190 kg adománnyal 8 családnak segítettünk.

– Ne feledjük, hogy a Szent Negyven Nap idején egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt. Eszerint minden nagyböjti pénteken a betöltött 14. életévétől élete végéig tartózkodik a katolikus keresztény a húseledeltől, kivéve, ha nem saját asztalánál étkezik, és nincs lehetősége húsmentes ételt választania. Ebben az esetben választhatjuk az önmegtagadás más formáját.

– Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Idejében készüljünk föl, és végezzük el szentgyónásunkat! – Készületünket segítik a lelki tükrök. Használjuk azokat!

– Múlt vasárnap a katolikus iskolák javára 17,150.-, 19,040.- illetve 8,460.- Ft-ot to-vábbíthatunk a három templomból. A Magyar Katolikus Egyház a 2017/2018-as tanévben össze-sen 131.129 fiatal oktatásáról gondoskodik 12.573 pedagógus közreműködésével. Ehhez járultunk hozzá a múlt heti gyűjtéssel. Továbbiakat a http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=2492 világhálós címen olvashatunk.

– Ma (vasárnap) a lábatlani református templomban, rá következő héten a piszkei plébánia-templomban kérjük Urunkat az egység ajándékáért délután 4 órától. Jövő vasárnap a imaalkalom után szeretnénk szerényen vendégül látni református testvéreinket, ezért a fehér asztalra szánt süteményeket köszönettel fogadunk.

– Két hét múlva, vasárnap Péliföldszentkereszten a környékbeli plébániákkal közösen imádkozzuk a keresztutat. Többen idén is gyalog indulnak e jeles alkalomra. Ezzel kapcsolatos szórólapot hátul találunk, és feliratkozni is hátul lehet.

– Össznemzeti, pártállásától független ügy, és bátran támogatható az őshonos kisebbségek jogaiért való kiállás, mely ügyet a postahivatalokban, illetve a jogaink.hu világhálós címen keresztül támogathatunk.


Közelgő események
Március 11., vasárnap 16 óra Piszke – plébánia-templom Egységért való imádság
Március 4-11., folyamatosan Süttő – Piszke – Lábatlan Tartós-élelmiszer gyűjtés
Március 18. vasárnap 11 órától Péliföldszentkereszt – Gyalogos zarándoklat a Regionális közös keresztútra
Március 18. vasárnap 15 óra Péliföldszentkereszt Regionális közös keresztút
Május 01., kedd 7 – 19 óra Szombathely – zarándoklat Brenner János boldoggá avatására
Május 05., szombat 9 -15 óra Dorog Regionális hittanverseny
Május 25 – 27., péntek – vasárnap Márianosztra Gyalogos ifjúsági zarándoklat
Június 02., szombat 17 óra Lábatlan – Szent István templom Szentségimádás IEC2020

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
05. Hétfő Nagy Lajos király 1326. március 5-én született
06. Kedd Árpád-házi Boldog Erzsébet
07. Szerda Szent Perpétua és Felicitas vértanúasszonyok,
Millner Tivadar, a volfrám izzószál szabadalmaztatója SZN – 1899
08. Csütörtök Istenes Szent János szerzetes,
Pécsi Eszter, az első magyar mérnöknő SZN – 1898
09. Péntek Római Szent Franciska özvegy és szerzetesnő, Savio szent Domonkos
10. Szombat Negyven vértanú
11. Vasárnap Córdobai Szent Eulegius

A 10 hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

2018. március: Szentatya imaszándéka: A lelkek megkülönböztetésére való felkészülésért: Hogy az egész Egyház felismerje a lelkek megkülönböztetésére való felkészültség sürgető szükségességét, mind személyes, mind közösségi szinten.
Plébániai imaszándékok:– Azért, hogy a húsvétra minél többen végezzék el Szentgyónásukat, és lelkiekben felkészülten érkezzenek húsvét ünnepére.
Új szándékok: Lábatlan: B. I. – A nagyböjti készület, a feltámadásba vetett hit gyújtsa lángra szívünkben a Eucharisztia vétele (Jézus Krisztussal való találkozás) iránti vágyat. - Hitoktatóinkért. – Közösségeink Eucharisztiában való megújulásáért. – Hittanosokért. P Mné E.: Azért, hogy a betegek jobban bízzanak az Úr gyógyító segítségében, és a fájdalmakat tudják el viselni, még ha nagyon nehéz is. Jézus Krisztus legyen példaképük, Aki értünk emberekért, Üdvösségünkért, bűneinkért hordozta a nehéz keresztet, nagy fájdalommal. – Azért, hogy a betegekhez legyenek türelmesek a családtagjaik, gondozóik, segítsék őket a gyógyulásban, ők pedig érezzék a szeretetet, és bánataikban ne forduljanak magukba. – Minden ember érezze, hogy mindenkor szükség van hálálkodni, imádkozni, bármit felajánlani Urunknak, Istenünknek a sok-sok szeretetért, gondviseléséért, és a békéért, egymást elfogadásáért. –

Süttő: Bné: Judit nővérünk gyógyulásáért. –

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2018.03.05. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-