nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.03.11 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.03.11
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. március 11. Nagyböjt IV. »Laetare« vasárnapja

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.”
/Jn3,16/ (képforrás: ocarm.org)

– Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

– Ismét épültem a testvérek buzgóságán a szentségimádási órában való helytálláson.

– Ma estig gyűjtjük a tartós-élelmiszereket a rászoruló családok részére. Ma délután – az ökumenikus imaalkalomig hozhatjuk Piszkére, Süttőn estig a plébániára, ha most, a Szentmisére elmulasztottuk volna. Tavaly Lábatlanon 210 kg élelemmel 38 családnak, Süttőn 190 kg adománnyal 8 családnak segítettünk.

– Ne feledjük, hogy a Szent Negyven Nap idején egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt. Eszerint minden nagyböjti pénteken a betöltött 14. életévétől élete végéig tartózkodik a katolikus keresztény a húseledeltől, kivéve, ha nem saját asztalánál étkezik, és nincs lehetősége húsmentes ételt választania. Ebben az esetben választhatjuk az önmegtagadás más formáját.

– Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Idejében készüljünk föl, és végezzük el szentgyónásunkat! – Készületünket segítik a lelki tükrök. Használjuk azokat!

– Jövő vasárnap a Szentföld, az ottani keresztények, szent helyek javára gyűjtünk. Egykor a nyugati keresztény világ igen fontosnak tartotta Krisztus Urunk földi élete helyeit védeni, segíteni. Sajnos, mára az ottani közösség igencsak megfogyatkozott. Közben gondolnunk kell azokra testvéreinkre, akiket hazájukban üldöznek Krisztushoz tartozásukért, vagy éppen valódi menekültként a befogadó-táborokban érik őket támadások más, szintén elvándorolt emberek részéről. A XXI. században ez a törődés többek között az évente sorra kerülő gyűjtéssel valósulhat meg. Tavaly e célra mintegy 43,000 Ft-ot továbbítottunk a testvérek jóvoltából.

– Ma (vasárnap) a piszkei plébánia-templomban kérjük Urunkat az egység ajándékáért délután 4 órától. Ez alkalommal Nagytiszteletű Darányiné Csonka Valéria lelkészasszony hirdeti Jézus jó hírét. Az imaalkalom után szeretnénk szerényen vendégül látni református testvéreinket, illetve velük a fehér asztal mellett beszélgetni. Jöjjünk át erre az alkalomra, szeretgessük meg egymást.

– Egy hét múlva, vasárnap Péliföldszentkereszten a környékbeli plébániákkal közösen imádkozzuk a keresztutat. Többen idén is gyalog indulnak e jeles alkalomra. Ezzel kapcsolatos szórólapot hátul találunk, és feliratkozni is hátul lehet. Süttő a harmadik, Piszke a tizenharmadik állomás gondját viseli. És végzi ott a szolgálatot.

– A héten, 16-án Vértestolnáról Péliföldszentkeresztre gyalogos zarándoklat indul. Részletekről Ftdő Szőcs László atyától érdeklődhetünk.

– Evangelizáljunk! A hátul elhelyezett képek ezt a célt szolgálják: vigyünk belőle jó szándékú, Krisztus Urunk képét becsülő ismerőseinknek!
Ugyancsak erre nyújt lehetőséget hétfőn Piszkén, kedden Süttőn a leendő első és ötödik osztályosok szüleinek tartandó ismertető a hitoktatás lehetőségéről. Buzdítsuk ismerőseinket, akiknek ilyen korú gyermeke van, bátran válassza a katolikus hittant. Kiváltképp, ha annak idején a gyermek keresztelésekor ígéretet is tett a Mennyei Atyának a hitre-nevelésre.

– Össznemzeti, pártállásától független ügy, és bátran támogatható az őshonos kisebbségek jogaiért való kiállás, mely ügyet a postahivatalokban, illetve a jogaink.hu világhálós címen keresztül támogathatunk.

Folytatás


[ 2018.03.12. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-