nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.03.18 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.03.18
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. március 18. Nagyböjt V. »Fekete« vasárnapja

"...ha a búzaszem nem hull a földbe, és nem hal el, egymaga marad, de ha elhal, sok termést hoz.” /Jn12,24/ (képforrás: ocarm.org)
– Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

– Ne feledjük, hogy a Szent Negyven Nap idején egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt. Eszerint minden nagyböjti pénteken a betöltött 14. életévétől élete végéig tartózkodik a katolikus keresztény a húseledeltől, kivéve, ha nem saját asztalánál étkezik, és nincs lehetősége húsmentes ételt választania. Ebben az esetben választhatjuk az önmegtagadás más formáját.

– Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Idejében készüljünk föl, és végezzük el szentgyónásunkat! – Készületünket segítik a lelki tükrök. Használjuk azokat!

– Ma a Szentföld, az ottani keresztények, szent helyek javára gyűjtünk. Egykor a nyugati keresztény világ igen fontosnak tartotta Krisztus Urunk földi élete helyeit védeni, segíteni. Sajnos, mára az ottani közösség igencsak megfogyatkozott. A XXI. században a velük és a szent helyekkel való törődés többek között az évente sorra kerülő gyűjtéssel valósulhat meg. Tavaly e célra mintegy 43,000 Ft-ot továbbítottunk a testvérek jóvoltából.
– Össznemzeti, pártállás fölötti ügy, és bátran támogatható az őshonos kisebbségek jogaiért való kiállás, mely ügyet a postahivatalokban, illetve a jogaink.hu világhálós címen keresztül támogathatunk.

– Közeledik a nagyhét. Ennek rendjét alább olvashatjuk. Már jövő vasárnap is figyelünk az eltérő időpontokra! Azért, hogy a liturgia szép és méltóságteljes legyen, 23-án pénteken Piszkén, 24-én szombaton Süttőn este 7 órakor tartunk megbeszélést mindazokkal, akik örömmel segítenek a nagyheti liturgiában, előkészítésben, illetve – különösen Piszkén és Lábatlanon – az énekes szolgálatban. Az ünnepi díszítéshez a kijelölt dobozokba, perselyekbe gyűjtjük az adományokat. Mind ezeket, mind az ünnep előtti takarításban, díszítésben helytállók szorgalmát, áldozatait Urunk jutalmazza.

– A meteorológiai szolgálat jelzése alapján (http://met.hu/idojaras/elorejelzes/orszagos/index.php?d=20180318&no=1#idokep_fulek) vasárnap fokozott óvatossággal induljunk útnak. Péliföldszentkereszten a keresztúti áhítatot a kialakult körülményektől függően vagy a szabadtéri kálvárián, vagy a kegytemplomban tartják meg.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

Tovább...


[ 2018.03.19. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-