nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.04.08 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.04.08
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. április 08. Urunk feltámadása II., »Irgalmasság vasárnapja« vagy »Fehérvasárnap«

"Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.” /Jn20,29/ (képforrás: ocarm.org)

- Fehérvasárnap Az újonnan kereszteltek e vasárnapig viselték a keresztelésükkor kapott fehér ruhát. A mai napon külön figyelemmel imádkozzunk a keresztségben részesültekért. Kicsinyekért, hogy szüleik ne feledkezzenek meg a kereszteléskor tett ígéretükről, vagyis a gyermek keresztény neveléséről. Az elmúlt években iskolás korukban, vagy felnőttkorban kereszteltekről, hogy ígéretükhöz hűségesen, szavaik hitelesek legyenek, és ha elmaradtak volna, tudják, Jézus és egyháza visszavárja őket! Sokukat kellett hiányolnunk Húsvétkor…, buzdítsuk őket!
– A mai napon különös buzgósággal imádkozunk Hazánkért, nemzetünkért, miközben szem előtt tartjuk A Katolikus Egyház Katekizmusának 2240. pontját, miszerint:
„A hatóságok iránti alárendeltséggel és a közjó érdekében vállalt közös felelősséggel együtt jár az adófizetésnek, a szavazati jog gyakorlásának és az ország védelmének erkölcsi kötelessége”. Ugyancsak ide illik a II. Vatikáni Zsinat: Gaudium et spes 75.pontja: Ne feledjék tehát az állampolgárok, hogy a közjó érdekében joguk és egyben kötelességük a szavazás szabad lehetőségével élni.

– Alapos megfontolás után, nem érzelmi alapon, vélt vagy valós sérelmek mentén, hanem az adott jelöltek programját keresztény értékrendünkkel egyeztetve gyakoroljuk szép kötelességünk jogát.
– Az adónk 2*1%-nak felajánlásával is sokat tehetünk. Ennek részleteiről és fontosságáról korábban írtam. Mivel az idei rendelkezés visszavonásig lesz érvényes, ezért az idei adórész felajánlás, illetve annak elmaradása a következő éveket is meghatározza.
– Azt is tartsuk szem előtt, hogy az országos célokra való adófelajánlás nem azonos a helyi közösség javára adott »önkéntes megajánlással«, régi nevén »egyházadóval«, hiszen ez utóbbi helyben marad. Itt köszönöm meg a gyűjtésben fáradozó testvérek buzgóságát, és azok hűségét, akik a helyi plébánia-közösség iránti felelősségtől indíttatva évek, sőt évtizedek óta rendszeresen biztosítják plébániáink anyagi fennmaradását.

– Az egyházmegyei újság legújabb számát hátul találjuk. Vigyük olvassuk, terjesszük, ezzel is apostolkodjunk.

– Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! Még a héten is várom a testvérek imaszándékait.
– Köszönet a süttői plébániakertet tegnap és megelőző napokban pártfogásba vevő tíz testvérünknek, köztük fiataloknak is. Épültem buzgóságukon.

– A május 1-én Szombathelyre induló zarándoklatra hátul iratkozhatunk föl.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

Folytatás


[ 2018.04.08. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-