nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.05.06 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.05.06
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. május 06. Urunk feltámadása VI. vasárnapja

"Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.. ” /Jn15,13/ (képforrás: ocarm.org)

– Édesanyák napján hálával, imával gondolunk rájuk, akár itt élnek, akár odaát vannak. A Tömegtájékoztatás Világnapján nagy várakozással fordulunk ezen eszközök birtoklói és működtetői felé, imádkozva értük, hogy becsülettel az igazságról szóljanak. Magunkért is fohászkodunk, hogy a lényegest, az igazat és a hasznosat tudjuk választani a híráradatból, magunk pedig Krisztus evangéliuma szolgálatában járjunk. Jó alkalom erre minden személyes beszélgetés, illetve, akinek van rá módja, a közösségi oldalakon való evangelizálás, tanúságtétel. A Szentatya e napra írt üzenetét a katolikus sajtóban olvashatjuk.

– Dorogon mérték össze tudásukat a hittanos gyermekek a környéki plébániákról érkezettekkel. Dicséret a feladatra vállalkozó gyerekeknek, és a felkészítésüket végző hitoktatóinknak, a gyerekek szállításában segédkező szülőknek.

– Testületi Választás A hátul elhelyezett lapon láthatjuk a jelölteket. Aki valamilyen akadályról tud a jelöltek kapcsán, az espereshez címzett, de a plébánoshoz benyújtott levélben emelhet kifogást. A jelöltek a szedecsben aláírásukkal május 13-ig nyilatkozhatnak arról, hogy elfogadják-e a jelölést.

– Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! Az érettségiző diákokért is fohászkodjunk! A Szentatya, a plébános, és a testvérek által újonnan küldött szándékokat a túloldalon olvashatjuk.

Köszöntő Égi Édesanyánkat közösen köszöntjük a »legszebb hónapban«, a lentebb jelzett időpontokban.

Litániák rendje – 2018 május

A héten imára indító emléknapok
A testületi választás menetrendje

Szentatya 2018., májusi imaszándéka: A laikusok missziójáért: Hogy a laikus hívők kreativitásukat latba vetve napjaink kihívásainak szolgálatában eleget tegyenek sajátos küldetésüknek.

Plébániai imaszándékok 2018., május: – Az érettségiző és felvételiző diákokért, hogy rövid távú céljaikon túlmutatva, az oktatás-nevelés, és önnevelés által teljes emberré váljanak.

A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: B. I.-édesanyákért, nagymamákért – -megkereszteltekért – -ifjúságért – – érettségizőkért,vizsgázókért – -jó terméshez megfelelő időjárásért – hazánkért

P Mné E.: Azért, hogy a Szentlélek egyesítse a világ népeit a szeretetben, és békében élhessenek az emberek! – A Szűzanya közbenjárását kérve a gyermekáldásra vágyó, de abban nem, részesülő házaspárokért, hogy lehetőségként tekintsenek az örökbefogadásra, és sajátjukként neveljék az így rájuk bízott életeket! – Azért, hogy akiknek élnek még a szülei, tiszteljék, szeressék, és alázattal viseltessenek feléjük, akinek pedig már nincsenek az élők sorában, sírjuk látogatásával és értük végzett imádsággal fejezzék ki hálájukat irántuk! – Azért, hogy ne csak a gyermeknapon éreztessék a szülők a gyermekeikkel, hogy mennyire fontosak számukra, hanem minden nap, és a gyermekek érezzék a biztonságot, felelősség teljes szeretetet!
A 19. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2018.05.07. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-