nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.05.27 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.05.27
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. május 27. Szentháromság vasárnapja

"Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére,.” /Mt28,19/ (képforrás: ocarm.org)

1. Szeretettel emlékeztetem katolikus keresztény testvéreimet Egyházunk 3. életszabályára: 'Évente gyónjál és legalább Húsvét táján áldozzál!' Természetesen igyekszünk havonta gyónni és minden vasárnapi Szentmisén megáldozni, de akik valami oknál fogva erre még nem jutottak el, azokat is buzdítja Egyházunk, hogy legalább ebben az időszakban járuljanak a Szentségekhez. Közeledik Szentháromság vasárnapja, e Szentgyónás és Szentáldozás elvégzésének határideje! Ne halogassuk! A sajátos helyzetben élő, vagy még elsőáldozáshoz nem járult testvérek számára is adott a bűnbánat tartás és a lelki áldozás lehetősége.
2. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! Várom a testvérek imaszándékait.
3. Testületi Választás Még a mai Szentmisék után adhatjuk le szavazatunkat az új képviselő testület tagjaira. Hátul, a szavazatszámláló testvérektől vehetjük át a szavazó lapokat. A szavazás módját azokon olvashatjuk.
4. Égi édesanyánkat még a héten is közösen köszönthetjük. Épülvén a litániákon rendszeresen imádkozók buzgóságán serkenjünk fel, és ha májusban még nem jöttünk volna, szánjuk rá az időt a templomi, közös köszöntőre, a lentebbi táblázat szerint!
5. Közös szentségimádást hirdettek világszerte Úrnapja előtti szombaton 17 órától. A múlt héten jelzett körülmények okán előtte való pénteken, június 1-én, Lábatlanon, délután 5 órától lesz csendes Szentségimádás, majd utána lesz Szentmise.
6. Jövő vasárnap Úrnapja. Köszönettel fogadjuk a felajánlásokat az oltárok díszítéséhez, illetve a körmeneten a szórandó virágszirmokhoz. A Szentmisére és a körmenetre a legutóbbi elsőáldozókat különösen is várjuk, miután elvégezték szentgyónásukat. A süttői körmenet miatt jövő vasárnap Piszkén a Szentmise félórával később, ¼ 11-kor kezdődik.
7. Június 4-én emlékezünk a Trianoni békediktátum áldozataira, kérve a megbékélés, és a kiengesztelődés ajándékát is. Jövő vasárnap Piszkén, a Szentmise után az országzászlónál csendesen, illetve hétfőn Süttőn a templomban, majd az országzászlónál emlékezünk.
8. Köszönet mindenkinek, aki segített Süttőn a kertek szépítésében. Egyúttal a téves hirdetés miatt elnézést kérek. Az imádságokat és az érdeklődést szintén köszönöm!

Litániák rendje – 2018 május

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
28. Hétfő Vigh Albert, a magyar ipariskola-hálózat egyik kiépítője SZN – 1864
29. Kedd Arányi Lajos szn. – 1812 – <orvosokért> Cholnoky László szn.– 1899 – <gyógyszerészekért>
30. Szerda Szent István király ereklyéinek átvitele,
ifj. Entz Géza, a Balaton egyik első zoológus kutatója SZN – 1875
31. Csütörtök Dohánymentes világnap
01. Péntek Szent Jusztinusz vértanú
02. Szombat Szent Marcellinusz és Szent Péter vértanúk; Szent Erazmus vértanú (†303)
03. Vasárnap Lwanga szent Károly és társai vértanúk,
Békésy György szn.– 1899; Orvosi-Élettani Nobel-díj: 1961

A 22. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.

[ 2018.05.28. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-