nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.06.24 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.06.24
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. június 24., Keresztelő Szent János születése

"Vajon mi lesz ebből a gyerekből?” Mert az Úr keze volt vele.”./Lk1,66/ (képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, és a testvérek által küldött szándékokra!

2. Az új Képviselő Testület tanácsadó tagjainak ünnepélyes eskütételére július 1-én kerül sor, Süttőn a 8 órai, Piszkén a ¾ 10 órai Szentmisén. Mivel többen kérdezték, ezért röviden jelzem, hogy Főegyházmegyénk új (2016-ban kiadott), elsősorban a nagyvárosi körülményeket szem előtt tartó testületekre írt szabályzata szerint, a testület első 8, legtöbb szavazatot kapott tagja tanácsadó, a többiek pedig tanácskozó tagok lesznek. Ugyanakkor, az új, egyházmegyénk sajátosságaihoz alkalmazkodó formától függetlenül továbbra is számítok mindenkire, aki bizalmat kapott a testvérektől, hiszen közösségeinkben – a nagyvárosi formától eltérően – nem kisebb plébániai csoportok (például rózsafüzér társulat, családos hittancsoport, énekkar, cserkészcsapat, etc.) vezetőire szavaztunk, hanem elsősorban személyekre. Tudjuk, plébániáink aktív és lelkes híveinek lélekszáma egy nagyvárosi plébánia egy-egy csoportjának lélekszámához hasonlítható. Így fogadjuk a kinevezést, és segítsük az új testület tanácsadó, tanácskozó és tiszteletbeli tagjainak munkáját.

3. Július 2-án hétfőn, és előtte való nap, azaz jövő vasárnap a Piszkei Plébániaközösség búcsúja lesz. Ez alkalommal július 1-én, vasárnap délután, 17 órától egyházzenei áhítatra kerül sor a Piszkei Plébánia-templomban, Vadász Attila orgonaművész úr és tanítványai, a Győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola orgona-tanszakos hallgatói szolgálatával. Ismeretes, hogy az orgona felújítására a liturgikus célokon felül azért kerülhetett sor, hogy a város kulturális életébe bekapcsolódva evangelizációs eszköz legyen, hidat alkotva azok felé, akik távolabbról ismerik Urunk Jézus örömhírét, és katolikus közösségünket. Az áhítat után a plébánián szerény agapéra várjuk a testvéreket, ahol a művészekkel is is találkozhatunk.

4. Köszönet a kertekben végzett munkáért, és a nagy melegben is szépen takarított, virágokkal díszített templomainkért!

5. Jótékonyság Jövő héten a Péter-fillérek gyűjtésével, a Szentatya karitatív tevékenységét támogatjuk. Tavaly 62,000 Ft-ot továbbítottunk a három templomból e nemes célra.

6. Reméljük, hogy diákjaink, különösen az első szentáldozáshoz nemrégen járult gyerekek nyáron is megtalálják a templomot, akár itthon, akár nyaralásuk helyén. Indulás előtt a keresztény ember nemcsak a boltok hollétéről, hanem a Szentmisék, Istentiszteletek helyéről és idejéről is tájékozódik, mert ilyenkor még inkább kell lennie hetente egy órának, amit az Úrnak áldozunk. A világháló korában tájékozódni nem akadály. Ahogy régi énekünk is szól: »Szeretettel jönnek hozzád Atyánk, hívő gyermekid« (SZVU 230 ének).

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
25. Hétfő Barlangok napja
26. Kedd Alexandriai szent Cirill püspök, egyháztanító,
A kínzás áldozatai támogatásának világnapja ||| a Kábítószerrel való visszaélés és az illegális kereskedelem elleni harc napja
27. Szerda Szent László király
A cukorbetegek világnapja ||| A Határőrség napja Magyarországon
28. Csütörtök Szent Iréneusz püspök, vértanú, Gerlóczy Gedeon szn – 1895, Sabathiel Richárd szn – 1875 – Építészeinkért
29. Péntek Szent Péter és Pál apostolok ||| Nemzetközi Duna-nap
30. Szombat A keresztény vértanúk emléknapja
01. Vasárnap Semmelweis Ignác szn – 1818 – A magyar egészségügy napja

A 26. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás - LETÖLTÉS

Szentatya 2018. júniusi imaszándéka: A közösségi médiáért: hogy a közösségi média előmozdítsa a szolidaritást, és a másik tiszteletét a maga különbözőségében.

Plébániai imaszándékok 2018. június: – A nyári szünidő ne távolítsa, inkább közelítse a gyerekeket és a fiatalokat Krisztushoz és Egyházához.

A hónapra jelzett új szándékok:
Lábatlan: P Mné E.: A Szentatyáért, püspökeinkért és papjainkért, hogy szolgálatukat jó lelki-testi egészségben végezhessék. – A gyerekekért és diákokért, hogy a nyári szünidőben, baleset-mentesen, hasznosan töltsék idejüket, és a Szentmiséről se feledkezzenek el. – A tanárokért és a hitoktatókért, hogy a nyári szünidőben kellően feltöltődjenek, pihenni tudjanak. – Kántori szolgálatot végző testvérünkért, hogy lelkesen végezze szolgálatát Isten dicsőségére és mindannyiunk örömére.
Süttő: E.Jné: – Műtét előtt álló testvérem gyógyulásáért. – - Áldott állapotban lévő testvérünk és a születendő gyermeke egészségéért. – Az érettségiző diákokért és minden gyermekért. –


Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2018.06.25. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-