nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.09.02 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.09.02
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. szeptember 02. Évközi XXII. vasárnap

"a sok rossz mind belülről származik, és tisztátalanná teszi az embert.”/Mk7,15/ (képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért. A hátoldalon a testvérek imaszándékait is olvashatjuk.

2. A tanév kezdetén buzdítom a már első szentgyónáshoz és szentáldozáshoz járult gyerekeket, diákokat, szüleiket, kereszt-szüleiket, végezzék el a Szentgyónásukat. A nyár folyamán sok minden előfordulhatott, különösen saját hibából való Szentmise-mulasztás, tekintetünk fegyelmezetlensége, lustálkodás,... keressük az alkalmat a szentgyónásra.

3. A rászorulók beiskolázását segítjük országos szinten, ha a Katolikus Karitász adomány-vonalát – 1356 – hívjuk.

4. A tanévnyitó Szentmisét, melyen a gyerekek tanszereit is megáldjuk, szeptember 16-án, vasárnap tartjuk.

5. A plébániai foglalkozások is lassan újraindulnak. Szükséges a hitismeretek gyarapítása, átgondolása a felnőtt testvérek számára is. A korábbi rendnek megfelelően a hónap 2. és 4. hétfői napján Süttőn, míg a hónap 2. és 4. pénteki napján Piszkén várom a testvéreket Fehi-Bórá-ra, azaz Felnőtthittan – Biblia órára. Itt fejezem ki köszönetemet mindazoknak, akik megtiszteltek - többen testületi tagok is – a részvétellel, és gondolataikat, élményeiket megosztották, a lelkipásztort is gazdagítva. Első alkalom Süttőn szeptember 10-én, hétfőn, Piszkén pedig szeptember 14-én, pénteken lesz, este 7 órától.

6. Az »Élő kenyér« kiadványt örömmel adjuk minden érdeklődő gyerek kezébe, hogy a Szentmisébe be tudjon kapcsolódni. Ezt a hívek nagylelkűsége tette eddig lehetővé. Havonta 16,000 Ft-ot költöttünk erre. Mindössze annyit kérünk, hogy a vasárnapi Szentmise végén jöjjön be érte a gyerek a szedecsbe.

7. Nyolc esztendeje hívtam a testvéreket közös imádságra ekképp: Minden munkálkodásunk alapja az imádság. A plébániai munka sem lehet meg imaháttér nélkül, ezért bizalommal kérem a testvéreket, családokat, hogy csatlakozzanak a Nagy Szent Gergely imaszövetséghez. Egy rövid, napi imádságon túl évi egy alkalommal kilenced végzése (...) az, amivel segíthetjük közös munkánkat, az evangélium szavakon túl, életünkkel való hirdetését testvéreink körében.
Kérem tehát a testvéreket, hogy a kifüggesztett lapot tanulmányozva ellenőrizzük, mikor kerül ránk a sor a kilenced végzésében. Ha változásról tudunk, például nem tudjuk tovább vállalni az imádságot, vagy másról tudjuk, hogy akadályoztatva van, jelezzük.

8. Ismét jelzem, hogy szeptember 22-én, szombaton Máriagyűdre zarándokolunk. Már most feliratkozhatunk a hátul elhelyezett papírra.

9. A Mária Rádió szeretne magazint küldeni a testvéreknek és a jó szándékú embereknek, de ehhez címlistára van szükségük. Az adatvédelem miatt azonban csak azok címét továbbíthatjuk, akik feliratkoznak az e célra kitett papírra, és ezzel hozzájárulnak, hogy részükre ezen ingyenes újságot elküldjék. Az általuk megfogalmazott levelet pedig szintén olvashatjuk, vihetünk belőle jó szándékú ismerőseinknek. Az egyházmegyei újságról se feledkezzünk el. Az is misszió.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
03. Hétfő Nagy Szent Gergely pápa, egyháztanító – diákokért
04. Kedd Szent Rozália
05. Szerda Calcuttai Szent Teréz
Krippel Móric(1867–1945) erdőmérnök, egyetemi tanár, szakíró. Az Erdészeti Zsebnaptár szerkesztője,
06. Csütörtök Hutyra Ferenc (1860–1934) állatorvos, iskolateremtő tudós
07. Péntek Szent Márk, István és Menyhért áldozópap, kassai vértanúk
Buda visszafoglalásának emlékezete
08. Szombat Szűz Mária születése (Kisboldogasszony)
Az írni-olvasni tudás nemzetközi napja ||| A büntetés-végrehajtás napja
09. Vasárnap Claver Szent Péter áldozópap,
Sajó Elemér (1875–1934) vízmérnök Budapesten egy dunai kikötő létrehozását határozta el és felállította a Kikötőépítési Igazgatóságot, melynek élére Sajó Elemért nevezték ki.

A 36. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Szentatya 2018. szeptemberi imaszándéka: Afrika fiataljaiért: Hogy az afrikai földrész fiataljai hozzáférhessenek a tanuláshoz és a munkához.

Plébániai imaszándékok 2018., szeptember: A közösségeinkből származó megszentelt szerzetesnőkért. – Településeink vezető embereiért. – Válságba került családokért.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: B. I.: -Ministránsokért. – Hitoktatókért, hittanosokért. – Honvédjeinkért. – Szerzetesnőkért. – Hazánkért. -- Plébániánkért. – Jó termésért.

P Mné E.: -Azért, hogy a zajos, világi rohanó életünkben vegyük észre, hogy szükség van a csendre, és magunkba fordulva, lelkileg tudjunk napi imánkat elvégezni, tudjunk a nehézségekben, feladatainkra gondolni, elmélkedni! – Azért, hogy a jó szándékunkat tudjuk erősíteni, ne lankadjunk el a fáradozásainkban! – Kismamákért, hogy éljék meg úgy a várandóság idejét, hogy nagy szeretettel és felelősséggel tudják felnevelni a keresztényi életre a gyermekeket.! – A tanév kezdése adjon új lelki erőt a tanuláshoz minden diáknak, és a tanároknak, hitoktatóknak, plébániai közösségnek, megújult lelkierőt, jó egészséget, a Szentháromság Egy Isten szeretete.
Gné K.J.: Gyermeket váró édesanyáért! – Betegségben szenvedő családi barát gyógyulásáért. – Hogy a családokban Jézus által vezetett béke és szeretet uralkodjék. – Hogy Szentkereszt felmagasztalásának ünnepe figyelmeztessen bennünket Krisztus értünk szenvedett keresztáldozatára! –

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2018.09.03. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-