nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.11.04 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.11.04
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. november 04. Évközi XXXI. vasárnap

"Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! A második így szól: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat! Ezeknél nincs nagyobb pa¬rancs.” /Mk12,30-31/ (képforrás: ocarm.org)
1. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, és a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, valamint a Szentatya, a plébánia és a testvérek által küldött szándékokra.

2. A héten még nyerhetünk teljes búcsút elhunyt szeretteinkért, ha a szokott feltételek mellett a temetőben imádkozunk a Szentatya szándékára.

3. Köszönet a sokféle szolgálatért, kiemelten a téli tüzelő aprításáért, berakásáért. Öröm, hogy a legifjabb nemzedék is képviseltette magát...

4. A betegek kenetét egy hét múlva, 10-én szombaton, Süttőn vehetik mindazon testvéreink, akik jelentkeztek és szentgyónással felkészültek. Ha tudunk otthonukhoz kötött betegekről, akik szintén vennék a kenetet, kérem jelezzék, hogy őket is meglátogathassa Jézus a pap szolgálata által.

5. A naptárakra még ma iratkozhatunk föl.

6. A missziók javára mintegy 66,000 Ft-ot továbbíthatunk a testvérek jóvoltából.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
05. Hétfő Árpád-házi Szent Imre – magyar ifjúságért
06. Kedd Ganz Ábrahám szn – 1814 – hazájukat szerető nagyvállalkozókért
07. Szerda Erkel Ferenc szn – 1810 – zenészekért
08. Csütörtök A négy megkoronázott Szent – a kőfaragókért
09. Péntek A Lateráni bazilika felszentelésének ünnepe – egyházunkért
10. Szombat Nagy Szent Leó pápa – Európáért
A tudomány világnapja – a békéért és a fejlődésért
11. Vasárnap Szent Márton püspök
Az első világháború végének emléknapja - békéért

A 43. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


Elhunyt szeretteinkért teljes búcsút nyerhetünk, vagyis kérhetjük Istent, hogy engedje el a hátralévő ideig-tartó büntetésüket, rövidítse meg lelki tisztulásuk idejét. Ezzel a lehetőséggel Mindenszentek napján déltől Halottak napja éjfélig egy templomban, Halottak napjától pedig egy héten keresztül egy temetőt meglátogatva élhetünk, ha a kegyelem állapotában (közelmúltban történt Szentgyónás és Szentáldozás), a Szentatya szándékára e helyeken elmondjuk az Apostoli Hitvallást, Miatyánkot, Üdvözlégyet és egy Dicsőséget. Ezt a búcsút ma és a Mindenszentek utáni vasárnapon is elnyerhetjük. Ha valamelyik feltétel nem volna meg, akkor is üdvös dolog imádkozni – részleges búcsút nyerhetünk -, tudva, hogy „Ha szívünk vádol minket valamivel, az Isten fölötte áll szívünknek, ő mindent tud.” ( 1Jn 3,20 ), és szem előtt tartva: élőkért – holtakért imádkozni az irgalmas¬ság lelki csele¬kedete.

Szentatya 2018., novemberi imaszándéka: A béke szolgálatáért: Hogy a szív és a párbeszéd szava mindig felülkerekedjen a fegyverek szaván.
Plébániai imaszándékok 2018. november: Szentségek nélkül megholtakért. – Hitoktatóinkért. – Az Eucharisztikus Kongresszusra készülve lelkesedésért.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: B. I.: -Szent Imre közbenjárását kérve az ifjúságért. – Az »56-os Forradalom áldozataiért. – Újkori magyar szentekért. – Nagyszülőkért. – Egyházközségeink Eucharisztiában való megújulásáért. – Hálaadásul az egyházi év végéhez közeledve. – Borászokért, szőlős gazdákért.

P Mné E.: – -Azért, hogy a Szenteknek hősies, kitartó erős hitük példaképe legyen a plébániai közösségnek, a keresztény hívőknek, és merjük a könyörgésünket felajánlani imáinkban, kérni az ő segítségüket! – Azért, hogy az év bármelyik napján tisztelettel és szeretettel gondoljunk az elhunyt hozzátartózóinkra imáinkban. – A Karitász tagjainak Szent Erzsébet ünnepe legyen mindig fontos, üzenete az ő segítő, áldozatos munkája, ahogyan látogatta a szegényeket, a rászorulókat, és betegeket. Ezért fontos, hogy a plébániai közösségnek megköszönve a támogatást minden jó szeretett szolgálatért, cselekedetért, adományokért, azokat el lehessen juttatni a szegény családoknak! – Kismamákért, akik a gyermekeiket várják, jó egészséget kívánva, és ahogyan a Szent Szűzanya látogatta meg rokonát, Szent Erzsébetet, legyenek példaképek. Ahogyan nagy szeretettel, erős hittel nevelték annak idején a kis gyermekeiket a kis Jézust és Keresztelő Szent Jánost, nagy felelősséggel, szerényen, minden édesanyának, édesapának, családoknak legyenek ők példaképek!

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2018.11.05. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-