nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2018.12.02 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2018.12.02
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2018. december 02. Advent I. vasárnapja
"Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőben, nagy hatalommal és dicsőséggel. ” /Lk21,27/ (képforrás: ocarm.org)
1. Beköszöntött az új egyházi esztendő. Lendülettel, lelkesedéssel kezdjük hitünk titkainak újra-ünneplését! E lendületben segít ma délután 3 órakor Ftdő Szőcs László atya, aki Piszkén ad alkalmat a bűnbocsánat szentségének vételére. Azzal köszönjük meg László atya készségét, hogy élünk a lehetőséggel. Buzdítok mindenkit, végezzék el a Szentgyónásukat, amíg Urunk éltet. Magam a jelzett időpontokban gyóntatok, de megbeszélés alapján más időpontban is rendelkezésre állok.

2. Az új egyházi évben az Úrfelmutatás után a következő felkiáltást fogjuk használni: Íme, hitünk szent titka! Válasz: Halálodat hirdetjük Urunk, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz!

3. Ma Piszkén, az adventi vásáron a helyi karitászcsoport munkáját támogatjuk, ha a sátrukat meglátogatjuk...

4. Ugyancsak javunkra válik a ferences atyák által összeállított 'lelki-menetrend', Szent II. János Pál pápa gondolataival. Vigyük, olvassuk, vagy töltsük le a https://www.dropbox.com/s/upayvp4vhn7a5sm/ADVENTpr18_ofm.pdf?dl=0 világhálós címről, és használjuk lelki egészséggel!

5. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, és a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! A héten várom a testvérek imaszándékait.

6. Idén folytatjuk a »Szállást keres a Szentcsalád« imádság szép hagyományát. Süttőn hétfőnként, Piszkén péntekenként a plébánián találkozunk egy rövid órára, melyben imádság és beszélgetés foglaltatik. A hét többi napján az adott kép vándorol a családok között. A lényeg, hogy amikor új helyre érkezik, ott a képet hozó és az azt fogadó család együtt imádkozzék. Akik részt vennének ebben, kérem iratkozzanak föl a hátul elhelyezett lapon.

7. Köszönet az adventi koszorú-készítésen segítő katekéták és szülők áldozatáért, templomainkat díszbe öltöztető, hétről-hétre takarító testvérek munkájáért!

8. Kedden este 6 órakor Nyergesújfalun a felnőtt-katekézis ad alkalmat a lelki gazdagodásra. Dr. Török Csaba atya a hitvallásról szóló előadását folytatja.

9. Az előttünk álló hét alkalmait a táblázatban olvashatjuk. A hajnali Szentmisék kedden Piszkén, csütörtökön Süttőn lesznek, reggel 6 órakor.

10. A plébániai munkatársak adventi találkozójára jövő vasárnap, december 09-én 15 órától kerül sor Péliföldszentkereszten. A lelki ráhangolódás után Csorba Gábor, a Főegyházmegyei karitász új igazgatója mondja el gondolatait.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/
03. Hétfő Xavéri Szent Ferenc ||| Fogyatékos emberek nemzetközi napja
04. Kedd Bányásznap
05. Szerda A gazdasági és szociális fejlődés önkénteseinek a világnapja
06. Csütörtök Szent Miklós ||| Goldmark Péter Károly szn– 1906
07. Péntek Szent Ambrus||| A nemzetközi polgári repülés napja
08. Szombat Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása ||| Hild József szn – 1789 - építészekért
09. Vasárnap A labdarúgás világnapja

A 49. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.

[ 2018.12.04. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-