nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.06.09 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.06.09
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. június 09. A Szentlélek eljövetele vasárnapja

"Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek,...” (ApCsel 2,4) (képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között ügyészeinkért, tanárainkért, a hazai ipar fejlődéséért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! Hónap eleje van, még a héten várom a testvérek imaszándékait.

2. Hálát adunk a Szentlélek ajándékaiért! Arra kérjük Urunkat és Éltetőnket, mindenkor segítsen a hitvalló, cselekvő szeretetben!

3. Buzdítás Ne feledjük, hogy húsvét táján áldozni, és évente gyónni azoknak is feladata, akik most még ritkán járulnak e szentségekhez. A határidő, amíg a mulasztás terhe nélkül ezt megtehetjük, Szentháromság vasárnapja! A lelki beszélgetés, bűnbánattartás és a lelki áldozás (vágyódás az Eucharisztikus Jézussal való találkozás után) pedig a sajátos életállapotuk miatt e szentségektől még tartózkodni kénytelen testvérek számára is vigasztaló lehetőség, vágyódva, bízva és cselekedve helyzetük mielőbbi rendezésére.

4. Liturgia A mai nappal véget ér a Húsvéti idő. A harangszóra ismét az 'Úrangyalát' imádkozzuk, antifónaként pedig az 'Irgalmas Szűzanyánk', (és ennek megfelelő többi) szent éneket. A mindennapi köszönésnél pedig a jól ismert >>Dicsértessék a Jézus Krisztus! - Mindörökké! Ámen!<< - formát használjuk. Ügyeljünk a teljes, szép köszönésre, hiszen ez is imádság, és arra is, hogy ha nekünk köszönnek, akkor mi válaszolunk: 'Mindörökké! Ámen!'

5. Köszönet a templomainkat, kertjeinket rendben tartó testvérek buzgalmáért! Tegnap szép együttműködésben Süttőn két süttői és egy lábatlani testvérünk vágta le a füvet. Adja az Úr, hogy ilyen egységben munkálkodhassunk a jövőben is.

6. Holnap délután 4 órától plébániai délutánt tartunk Süttőn. Aki itthon van és örömmel csatlakozik, várjuk.

7. Kérjük szépen, hogy már most gondoljunk Úrnapjára, és gyűjtsük a szirmokat a körmenetre.

8. Jövő vasárnap adunk hálát a tanév ajándékaiért a Jóistennek. A templomba ritkábban járó gyermekeket is várjuk, hogy együtt zárhassuk a hittanos tanévet. Két hét múlva pedig Úrnapjára várjuk őket, a körmenetre.

9. Főpásztorunk szombaton egy papot és négy diakónust szentel. Országszerte 35 újmisés papot ünnepelhetünk. Imádkozzunk értük, hogy Isten akarata szerint végezzék szolgálatukat! Buzdítom a testvéreket, hogy minél többen kapcsolódjunk be a hivatásokért végzett adorációkba!

A 24.hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

és TOVÁBBIAK


[ 2019.06.11. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-