nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.06.16 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.06.16
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. június 16. Szentháromság vasárnapja
„ (...) amikor eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet benneteket a teljes igazságra. (...) Megdicsőít engem, mert az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek. Minden, ami az Atyáé, az enyém is. (...).” (Jn16,13-15) (képforrás: ocarm.org)
1. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között íróinkért, az igazi menekültekért, zenészeinkért, iskolai szünetet kezdő gyerekekért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! A Szentatya, a plébánia és a testvérek által küldött újabb imaszándékokat a túloldalon olvashatjuk és kérem, imádkozzunk is e szándékokra!

2. Hálát adunk az elmúlt tanév minden ajándékáért! Köszönet hitoktatóinknak: Urbánné Titter Gabriella, Molnárné Harkai Marianna, Rozmánné Eckl Erzsébet, Lángné Harkai Edit és Sárdi Tibor testvéreinknek, akik lelkiismeretesen és nagy türelemmel foglalkoztak a gyerekekkel, hithez közeli, és attól távoli háttérből érkezőkkel egyaránt!
Eszközeinkhez képest mindent tegyünk meg, hogy e hittanosok a nyáron ne távolodjanak, hanem inkább közeledjenek Krisztushoz és Egyházához. Szentmisére pedig az ország bármely szegletében eljuthatunk, legalább vasárnap és Nagyboldogasszony ünnepén. Nyaralás előtt tájékozódjunk. Becsüljük ennyire hitünket!
Külön köszönet mindazoknak, akik bekapcsolódtak a felnőtt-hittanokba, egymást gazdagítva gondolataikkal. Köszönet Piszkén a terem előkészítéséért, fűtéséért! A »Fehi-Bórák« nyáron is folytatódnak, a hirdetések szerint.

3. Buzdítás Ne feledjük, hogy húsvét táján áldozni, és évente gyónni azoknak is feladata, akik most még ritkán járulnak e szentségekhez. A határidő, amíg a mulasztás terhe nélkül ezt megtehetjük, Szentháromság vasárnapja! A lelki beszélgetés, bűnbánattartás és a lelki áldozás (vágyódás az Eucharisztikus Jézussal való találkozás után) pedig a sajátos életállapotuk miatt e szentségektől még tartózkodni kénytelen testvérek számára is vigasztaló lehetőség, vágyódva, bízva és cselekedve helyzetük mielőbbi rendezésére. Különösen fontos, hogy a diákok a tanévet egy alapos és őszinte szentgyónásban megtisztulva zárják le.

4. Egy hét múlva Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe, azaz Úrnapja. A liturgia rendjét a táblázatban olvashatjuk. Öröm, ha az éppen nem távol nyaraló gyerekek bekapcsolódnak a körmenetbe, és a szirmok szórásával szolgálnak.

A 25.hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás és TOVÁBBIAK

[ 2019.06.18. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-