nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.06.23 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.06.23
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2019. június 23. Krisztus Szent Teste és Vére vasárnapja, »Úrnapja«

„ (...) kezébe vette az öt kenyeret és a két halat. Föltekintett az égre, megáldotta, és tanítványainak adta, hogy osszák ki a népnek. Mindnyájan et-tek és jól is laktak,(...).” (Lk9,16-17) (képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között határőreinkért, kábítószer-kereskedelem áldozataiért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

2. Urunk Szent Teste és Vére ünnepe különös hangsúlyt kap annak fényében, hogy a következő Eucharisztikus kongresszus egy év múlva Magyarországon lesz. Minden, a mai ünnep, valamint a Szentségi Jézus körül egész évben végzett szolgálatot – templomaink takarítása, ékesítése, oltárterítők mosása -, Urunk jutalmazzon bőségesen! ---
Nagy öröm, hogy Lábatlanon sokan bekapcsolódtak az Úrnapi sátor, illetve virágszőnyegek készítésébe oly módon, hogy a templomi közösséghez nem kapcsolódó, illetve református testvérek is adakoztak virágokkal. Kiemelten áldás azokra, akik a mezei virágokat gyűjtötték, illetve a virágszőnyegeket készítették.
Ugyancsak elismerés a Süttőn készített oltárért, készületért!
A padokra kitett lap a lelki áldozás gyakorlatáról tájékoztat bennünket: akár állapotunk, akár fizikai akadály gátol, ez segíthet ápolni a Szentségi Jézussal való kapcsolatunkat.

3. Következő vasárnap a Szentatya karitatív tevékenységét támogatjuk a »Péter-fillérek« gyűjtésével. Tavaly e célra 26,440 illetve 29,360 Ft-ot továbbítottunk a testvérek buzgóságából a három templomból.

A 26.hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Tovább olvasom


[ 2019.06.26. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-