nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.09.15 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.09.15
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. szeptember 15. Évközi XXIV. vasárnap
„ ...nagyobb öröm lesz a mennyek országában egy megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igazon, akinek nincs szüksége rá, hogy megtérjen.” (Lk 15,7)(képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között rokkant embertársainkért, a koreai népért, feltalálóinkért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

2. Mutassunk példát gyermekeinknek, és a nyári időszakot egy alapos, szép szentgyónással zárjuk le. A mi példánk nélkül nehezen értik meg ennek fontosságát, jellemformáló, hitet erősítő jelentőségét. A Szentsé¬gektől való távolmaradás mindig magában hordozza a hit gyengülé¬sének, Istentől és a közösségtől való eltávolodásnak a veszélyét.

3. Apostolkodjunk! Hamarosan megkezdem az újabb első gyónók, illetve a bérmálkozók felkészítését. Jelentkezni még a héten lehet. Első Szentgyónáshoz a legalább harmadik osztályba lépő, és legalább két éve hittant tanuló gyerekek jelentkezhetnek. Természetes része a készületnek vasárnaponként (bármelyik) Szentmisén való részvétel.
A készület ideje októbertől Süttőn hétfőnként, délután ½ 5-től a plébánián, Piszkén vasárnaponként a Szentmise után. Alkalmanként lehetnek eltérések.

Bérmálásra a legalább 7. osztályos, elsőáldozáshoz járult, hittant legalább 3 éve tanuló fiatal jelentkezhet. A készületnek itt is természetes része a vasárnapi Szentmise. Lehetséges, sőt kívánatos, hogy a más településre iskolába járó, de plébániáinkhoz tartozó fiatalok is itt készüljenek, és járuljanak Szentségekhez. A készület ideje októbertől szombatonként lesz délután ½ 5-től Süttőn, a plébánián. Alkalmanként lehetnek eltérések.

Azok a felnőttek is készülhetnek, akiknél elmaradtak e szentségek, a bérmálás, a szentgyónás-áldozás, esetleg a keresztség. Számukra »Útkereső-hittant« fogunk tartani, sajátos helyzetüknek megfelelően. Az alkalmak Süttőn lesznek a hónap első és harmadik csütörtökjén, az esti Szentmise után, 19 órakor.

4. Örömmel jelzem, hogy Szűz Mária neve napján Bikol-pusztán megáldatott a felújított Keresztelő Szent János kápolna, ahol alkalmanként ismét lesznek Szentmisék. Köszönet a tulajdonos Szebényi családnak az áldozatos munkáért, mellyel évtizedes fáradozással megmentették a kápolnát, ahol utoljára évtizedekkel ezelőtt még Békés Antal atya misézett. Legközelebb október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén lesz ott Szentmise, este 5 órakor, melyre a kedves híveket is várjuk.

5. Zarándoklatot szerveznek Mariazell-be, 2019., október 5-én. A busz reggel 5 óra tájban indul, megáll Lábatlanon és Süttőn is. A magyar nyelvű Szentmisét a tervek szerint Székely János püspök atya fogja pontifikálni. Visszaérkezés este 10 óra tájt. Részvételi díj 8,000 Ft. Érdeklődni, jelentkezni Tóth Gyulánénál lehet, a +36 20 823 2228-as távbeszélőszámon.

6. Az önkormányzati választások közeledtével három dologra figyeljünk. Egyrészt e témában való beszélgetéseink, eszmecseréink közben mindig tisztelettel és az igazságot szem előtt tartva fogalmazzuk meg gondolatainkat, észrevételeinket, kritikáinkat. Az ilyenkor megfigyelhető indulatos, sokszor trágár megnyilvánulások még a virtuális térben sem megengedettek. Mutassunk példát, és erre figyelmeztessünk másokat is!
Másrészt tájékozódjunk (például olvassuk el a jelöltek programját), és igyekezzünk olyan személyeket kitüntetni a bizalmunkkal, akik a mindennapi életben is bizonyították mind rátermettségüket, mind emberségüket, és lehetőség szerint a keresztény értékeket is tiszteletben tartják.
Mindenekfölött pedig imádkozzunk értük és településeinkért.

7. Piszkén, a plébánia templomban, a felújítás ideje alatt a szedecs melletti, akadály-mentes bejáratot nem tudjuk használni. Megértésüket kérjük.

8. A lábatlani Szent István templom harangjainak hibáját már a nyáron is többször jeleztük a szakemberek felé. Ígéretet kaptunk annak orvoslására. A süttői harang hibájának elhárítása szintén folyamatban van. Megértésüket kérjük.

A 38. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu/

16. Hétfő Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök, vértanúk
Szent-Györgyi Albert szn. .– 1893
17. Kedd Bellarmin Szent Róbert püspök, egyháztanító ||| Puskás Tivadar szn. – 1844
18. Szerda A Rokkantak napja
19. Csütörtök Vándor József vegyészmérnök szn – 1897 ||| Szent Januáriusz püspök, vértanú,
20. Péntek Benyovszky Móric híres világutazó szn – 1741 ||| Tamási Áron író szn – 1897
Kim Taegon Szt. András és Társai koreai Vértanúk
21. Szombat Gróf Széchenyi István szn – 1791 |||Szent Máté apostol, evangélista
22. Vasárnap Szent Mór és Társai vértanúk
Mándi Andor mérnök-feltaláló, aki többek között továbbfejlesztette a fázisváltós mozdonyt szn – 1891 ||| Autómentes világnap

Közelgő események…… Közelgő események…… Közelgő események…… Közelgő események
Október 05. 05 – 22 óra Mariazell Zarándoklat
Október 08. 17 óra Bikolpuszta Szentmise a felújított kápolnában

Magyar Katolikus Rádió:
Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a közösségi oldal https://www.facebook.com/splplebaniak/
és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest
lehetőségeken keresztül.


[ 2019.09.16. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-