nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.09.29 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.09.29
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. szeptember 29. Évközi XXVI. vasárnap

"Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak.” (Lk 16,29)(képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között főpapjainkért, űrkutatókért, pedagógusokért, idősekért, amint ez a szándéknaptárból kiderül, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

2. Mutassunk példát gyermekeinknek, fiataljainknak, és a nyári időszakot egy alapos, szép szentgyónással zárjuk le. A mi példánk nélkül nehezen értik meg ennek fontosságát, jellemformáló, hitet erősítő jelentőségét. Nagyszerű alkalmunk kínálkozik erre jövő vasárnap Süttőn, délután 4 órától. A Szentségektől való távolmaradás mindig magában hordozza a hit gyengülésének, Istentől és a közösségtől való eltávolodásnak a veszélyét.

3. Apostolkodjunk! Októberben megkezdem az újabb első gyónók, illetve a bérmálkozók felkészítését. A jelentkezni a Szentmise után, a nálam kapható lapon lehet. Első Szentgyónáshoz a legalább harmadik osztályba lépő, és legalább két éve hittant tanuló gyerekek jelentkezhetnek. Természetes része a készületnek vasárnaponként (bármelyik) Szentmisén való részvétel. (Például a ma futó diákok, gyerekek akár szombaton este Lábatlanon, akár vasárnap este Nyergesújfalun is részt vehetnek Szentmisén.)
A készület ideje októbertől Süttőn hétfőnként, délután ½ 5-től a plébánián, Piszkén vasárnaponként a Szentmise után lesz. Alkalmanként lehetnek eltérések.

Bérmálásra a legalább 7. osztályos, elsőáldozáshoz járult, hittant legalább 3 éve tanuló fiatal jelentkezhet. A készületnek itt is természetes része a vasárnapi Szentmise. Lehetséges, sőt kívánatos, hogy a más településre iskolába járó, de plébániáinkhoz tartozó fiatalok is itt készüljenek, és járuljanak Szentségekhez. A készület ideje októbertől szombatonként lesz délután ½ 5-től Süttőn, a plébánián. Alkalmanként lehetnek eltérések.

Azok a felnőttek is készülhetnek, akiknél elmaradtak e szentségek, a bérmálás, a szentgyónás-áldozás, esetleg a keresztség. Számukra »Útkereső-hittant« fogunk tartani, sajátos helyzetüknek megfelelően. Az alkalmak Süttőn lesznek a hónap első és harmadik csütörtökjén, az esti Szentmise után, 19 órakor. Első alkalom most csütörtökön lesz.

4. Folytatódik Nyergesújfalun Dr. Török Csaba atya előadás-sorozata. Október 1-én, kedden 19 órától, a plébánia emeleti közösségi termében. Idei téma Ferenc pápa Gaudete et exsultate apostoli buzdítása. Továbbiak a hirdetőtáblán.

5. Szentírás vasárnapján úgy fogadjuk az áldást, hogy elhatározzuk, ezután még inkább tanulmányozni fogjuk Isten nekünk szóló üzenetét. A hagyományos formán kívül számos formája van a napi olvasásnak, villámlevélben, vagy okos-eszközös alkalmazásban is eljuthat hozzánk Isten üzenete. Minderről többek között az evangelium365.hu címen tájékozódhatunk.

6. A Szentolvasó közös imádkozására hívjuk a testvéreket a táblázatban megjelölt időpontokban. Ha akadályoztatva vagyunk, otthon, családi körben is csatlakozhatunk a »koszorúhoz«, melyet imádságainkból készítünk az Úrnak és Édesanyjának.

7. A termények megáldására egy hét múlva kerül sor. Nézzünk körül kertjeinkben, mit tehetünk az oltár elé október első vasárnapján, hogy ezáltal adhassunk hálát a föld termésért.

8. Az önkormányzati választások közeledtével három dologra figyeljünk. Egyrészt e témában való beszélgetéseink, eszmecseréink közben mindig tisztelettel és az igazságot szem előtt tartva fogalmazzuk meg gondolatainkat, észrevételeinket, kritikáinkat. Az ilyenkor megfigyelhető indulatos, sokszor trágár megnyilvánulások még a virtuális térben sem megengedettek. Mutassunk példát, és erre figyelmeztessünk másokat is!
Másrészt tájékozódjunk (például olvassuk el a jelöltek programját), és igyekezzünk olyan személyeket kitüntetni a bizalmunkkal, akik a mindennapi életben is bizonyították mind rátermettségüket, mind emberségüket, és lehetőség szerint a keresztény értékeket is tiszteletben tartják.
Mindenekfölött pedig imádkozzunk értük és településeinkért.

9. Piszkén, a plébánia templomban, a(z) (elhúzódó) felújítás ideje alatt a szedecs melletti, akadálymentes bejáratot nem tudjuk használni. Megértésüket kérjük.

A 40. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2019.10.02. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-