nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.10.06 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.10.06
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. október 06. Évközi XXVII. vasárnap

„Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag,….(Lk 17,6)(képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk Hazánkért, gondolva nemcsak az Aradon a mai napon, de bármely időben vértanúvá lett Hősökért, akikre feltekintve tartást, erőt nyerünk. Imádkozzunk továbbá a naptárban jelzett szándékokra, a héten többek között az orvosokért, a postásokért, a műemlékvédelem munkatársaiért, amint ez a szándéknaptárból kiderül, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

2. Mutassunk példát gyermekeinknek, fiataljainknak azzal, hogy elvégezzük a szentgyónásunkat. A mi példánk nélkül nehezen értik meg ennek fontosságát, jellemformáló, hitet erősítő jelentőségét. Nagyszerű alkalmunk kínálkozik erre ma (vasárnap) délután Süttőn, 16 órától. A Szentségektől való távolmaradás mindig magában hordozza a hit gyengülésének, Istentől és a közösségtől való eltávolodásnak a veszélyét.

3. A héten megkezdem az újabb első gyónók, illetve a bérmálkozók felkészítését. Természetes része a készületnek vasárnaponként (bármelyik) Szentmisén való részvétel. Süttőn hétfőnként, délután ½ 5-től a plébánián, Piszkén vasárnaponként a Szentmise után lesz az előkészítő.

Bérmálásra szombatonként lesz délután ½ 5-től Süttőn, a plébánián készülünk.

Azok a felnőttek is készülhetnek, akiknél elmaradtak e szentségek, a bérmálás, a szentgyónás-áldozás, esetleg a keresztség. Számukra »Útkereső-hittant« fogunk tartani, sajátos helyzetüknek megfelelően. Az alkalmak Süttőn lesznek a hónap első és harmadik csütörtökjén, az esti Szentmise után, 19 órakor. A következő alkalom október 17-én, csütörtökön lesz.

6. A Szentolvasó közös imádkozására hívjuk a testvéreket a táblázatban megjelölt időpontokban. Ha akadályoztatva vagyunk, otthon, családi körben is csatlakozhatunk a »koszorúhoz«, melyet imádságainkból készítünk az Úrnak és Édesanyjának.

7. A termények megáldásával hálát adunk a föld terméséért, és imádkozunk annak megbecsüléséért. Botrány, hogy háromszor annyi ételt dobunk ki a jóléti társadalmainkban, amennyiből a föld éhezői jóllaknának. Tegyünk ez ellen!

8. Az önkormányzati választások közeledtével három dologra figyeljünk. Egyrészt e témában való beszélgetéseink, eszmecseréink közben mindig tisztelettel és az igazságot szem előtt tartva fogalmazzuk meg gondolatainkat, észrevételeinket, kritikáinkat. Az ilyenkor megfigyelhető indulatos, sokszor trágár megnyilvánulások még a virtuális térben sem megengedettek. Mutassunk példát, és erre figyelmeztessünk másokat is!
Másrészt tájékozódjunk (például olvassuk el a jelöltek programját), és igyekezzünk olyan személyeket kitüntetni a bizalmunkkal, akik a mindennapi életben is bizonyították mind rátermettségüket, mind emberségüket, és lehetőség szerint a keresztény értékeket is tiszteletben tartják.
Mindenekfölött pedig imádkozzunk értük és településeinkért.

9. Piszkén, a plébánia templomban, a(z) (elhúzódó) felújítás ideje alatt a szedecs melletti, akadálymentes bejáratot nem tudjuk használni. Megértésüket kérjük.

10. Mosolyogva, örömteli lélekkel ünneplünk kedden 17 órakor Bikolpusztán. Piszkén hasonlóképpen örvendünk, midőn föltekintünk, és látjuk, amit láthatunk.


A 41. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2019.10.07. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-