nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.10.13 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.10.13
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. október 13. Évközi XXVIII. vasárnap

„Nem tízen voltak, akik megtisztultak? Hát a kilenc hol maradt? (...)„Állj fel és menj! A hited meggyógyított.”.(Lk 17,17.19)(képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a gyengénlátókért, szegényekért, csillagászokért, amint ez a szándéknaptárból kiderül, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

2. A diákok mellett azok a felnőttek is készülhetnek, akiknél elmaradt a bérmálás, a szentgyónás-áldozás, esetleg a keresztség. Számukra »Útkereső-hittant« tartunk, sajátos helyzetüknek megfelelően. Az alkalmak Süttőn lesznek a hónap első és harmadik csütörtökjén, az esti Szentmise után, 19 órakor. A következő alkalom október 17-én, most csütörtökön lesz.

3. A Szentolvasó közös imádkozására hívjuk a testvéreket a táblázatban megjelölt időpontokban. Ha akadályoztatva vagyunk, otthon, családi körben is csatlakozhatunk a »koszorúhoz«, melyet imádságainkból készítünk az Úrnak és Édesanyjának.

4. Ma önkormányzati választások vannak. Miközben élünk a lehetőséggel, és elmegyünk választani, három dologra figyeljünk. Egyrészt e témában való beszélgetéseink, eszmecseréink közben mindig tisztelettel és az igazságot szem előtt tartva fogalmazzuk meg gondolatainkat, észrevételeinket, kritikáinkat. Az ilyenkor megfigyelhető indulatos, sokszor trágár megnyilvánulások még a virtuális térben sem megengedettek. Mutassunk példát, és erre figyelmeztessünk másokat is!
Másrészt tájékozódjunk (például olvassuk el a jelöltek programját), és igyekezzünk olyan személyeket kitüntetni a bizalmunkkal, akik a mindennapi életben is bizonyították mind rátermettségüket, mind emberségüket, és lehetőség szerint a keresztény értékeket is tiszteletben tartják.
Mindenekfölött pedig imádkozzunk értük és településeinkért.

5. Piszkén, a plébánia templomban, a(z) (elhúzódó) felújítás ideje alatt a szedecs melletti, akadálymentes bejáratot nem tudjuk használni. Megértésüket kérjük.

6. A missziók javára gyűjtünk jövő vasárnap. Tavaly mintegy 66,000 Ft-ot továbbíthatunk a testvérek jóvoltából a három templomból.


A 42. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2019.10.16. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-