nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.10.27 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.10.27
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. október 27. Évközi XXX. vasárnap

"Aki magát felmagasztalja, az megaláztatik, aki megalázza magát, az felmagasztaltatik.”.(vö. Lk 18,14)(képforrás: ocarm.org)
1.Imádkozzunk protestáns testvéreinkért, fényképészekért, vadászokért, erdészekért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

2. A Szentolvasó közös imádkozására hívjuk a testvéreket. A közös imádságra még a héten van lehetőségünk a táblázatban megjelölt időpontokban. Ha akadályoztatva vagyunk, otthon, családi körben is csatlakozhatunk a »koszorúhoz«, melyet imádságainkból készítünk az Úrnak és Édesanyjának.

3. Pénteken, Mindenszentek ünnepén a megdicsőült egyház, szombaton, Halottak napján a szenvedő egyház tagjaira gondolunk. Ne feledjük, hogy Mindenszentek ünnepe – miután munkaszüneti nap – Magyarországon parancsolt ünnep, vagyis azt a vasárnapokhoz hasonlóan Szentmisén való részvétellel is meg kell szentelnünk! Akik azonban e napon is dolgozni kényszerülnek, azok számára lesz előesti Szentmise Süttőn, csütörtökön este 6 órakor. A többiek pedig a napján ünnepelhetik a megdicsőültek hatalmas seregét az Eucharisztikus lakomán. A miserendet és a temetői megemlékezések rendjét alább olvashatjuk. Az elhunytakért nyerhető búcsú feltételeiről is a túloldalon olvashatunk.

4. Piszkén, a plébánia templomban, a felújítás ideje alatt a szedecs melletti, akadálymentes bejáratot nem tudjuk használni. Megértésüket kérjük.

5. A missziók javára 68,505.- Ft-ot továbbíthatunk a testvérek jóvoltából a három templomból.

6. Köszönetet mondunk a temetők, és benne a kiemelt sírok, keresztek rendben-tartásáért, de különösen is a Lábatlani katolikus temető szépítéséért, ápolásáért!

7. A Süttői Testület tagjait november 4-én, hétfőn, a Piszkei Testület tagjait november 9-én, szombaton várom este 7 órára plébániára, tanácskozásra.

A 44. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2019.10.28. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-