nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.11.17 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.11.17
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. november 17. Évközi XXXIII. vasárnap

"Amikor háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rémüldözzetek. Ilyeneknek kell előbb történniük, de ezzel még nincs itt a vég!”.(vö. Lk 21,09)(képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk Vietnám népéért, építészekért, zenészekért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, a név-, születés-napjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

2. Boldogság, hogy ma sokan elfogadták a meghívást, és Süttőn az utóbbi évtizedekben megbérmáltakkal, Piszkén pedig az egykori elsőgyónó-áldozókkal, nemkülönben jubiláns testvéreinkkel együtt adhatunk hálát. Köszönet az előkészületekben résztvevő testvérek buzgóságáért.

3. A búcsúját ünneplő Szent Lipót templomban imádkozván azokért is hálát adunk, akik munkájukkal, hétről-hétre való takarítással, díszítéssel, a szent ruhák mosásával, karbantartásával, liturgikus szolgálatukkal, a Szent Zene művelésével, anyagi áldozataikkal fenntartják és ékesítik Isten Házát.

Köszönet az új vetítőállványért és a mellékoltár javításáért Latorcai Csaba kőfaragó-mester testvérünknek. Itt jelzem, hogy a templombelső megújításának átfogó tervére bizottság jön létre, amely örömmel fogadja a hívek észrevételeit is a hosszabb távú megújításra vonatkozólag. A bizottság a plébánia címén érhető el.

Az ünnep fényének emeléseként ma este 18 órától az »Ars Musica Esztergom« kórusa ad egyházzenei áhítatot. Jöjjünk, ünnepeljünk együtt, és tiszteljük meg az Esztergomból érkező vendégeket.

4. Tegnap Süttőn kiszolgáltattam a Szentkenetet. Piszkén december 8-án lesz erre lehetőségünk. Ha tudunk olyan idős, lakáshoz kötött katolikus testvérünkről, aki örömmel venné a Szentségeket, jelezzük a plébánosnak, hiszen e betegek sincsenek kizárva a kegyelmi közösségből.

5. Az Eucharisztikus Kongresszusra való készület részeként a héten, november 23-án, szombaton este 5-6 óráig Szentségimádást tartunk Lábatlanon, a Szent István templomban, ezzel csatlakozva a világszerte e napon imádkozókhoz. A cél, hogy minél többen legyünk, akik különböző templomokban, de egy napon »lélekben és igazságban« imádjuk az Urat. Azért, hogy egymást lelkesíteni tudjuk, regisztráljunk a https://corpusdomini.iec2020.hu/?lang=hu#/ világhálós oldalon, a helyszínek közül bejelölve a lábatlani Szent István Király templomot.

6. Jövő vasárnap a Katolikus Szeretetszolgálat munkáját támogatjuk adományainkkal. Tavaly 90,000.- forintot továbbíthattunk a három templomból, a testvérek jóvoltából. A Szeretetszolgálat munkájáról a https://www.karitasz.hu világhálós címen tájékozódhatunk.

Köszönet a helyben buzgólkodó önkéntesek áldozataiért, akiknek a munkáját egész évben a Szent Antal perselybe helyezett adománnyal támogathatjuk. (Tavaly egész évben mintegy 40,000 – 40,000 Ft-ot továbbítottunk a csoportok felé e forrásból.) Dicséretes az is, ha csatlakozunk a helyi karitászcsoporthoz, melyre nemcsak az idősebb testvéreknek, hanem a fiataloknak is van lehetőségük, akár közszolgálatként is. A Szentmise végén kapott megáldott kenyér emlékeztessen bennünket Árpád-házi Szent Erzsébet példájára és Urunk szavaira, miszerint bármi jót teszünk a rászorulóval, úgy veszi, vele cselekedtük. (vö. Mt 25, 34-46)

7. A következő hetek eseményeit ajánlom figyelmükbe a túloldali táblázatban.
8. Örömmel látjuk, hogy Piszkén elkészült a szedecstető újrafedése. Köszönet az egyházmegye rendkívüli segítségéért. A tető kijavítása után a szedecs mennyezetének javítása, és a festés szép feladata vár ránk. Jövőre ebben fogjuk kérni a testvérek anyagi segítségét. A szedecs melletti, akadálymentes bejáratot újból tudjuk használni.

9. A jövő évi naptárakra még a mai napon feliratkozhatunk.

A 47. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2019.11.18. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-