nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.11.24 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.11.24
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019., november 24., Évközi XXXIV., Krisztus Király vasárnapja

„Jézus, emlékezzél meg rólam országodban.”.(vö. Lk 35,42)(képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a gyermekgyógyászatban dolgozókért, költőinkért, a házasságra készülő fiatal lányokért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

2. A Szentkenetet szentségét Piszkén december 8-án vehetik mindazok, akik Szentgyónással felkészülnek rá. Jelentkezési lapot hátul találunk. Ezt kell kitöltenünk, és majd 8-án magunkkal hozni, amikor sorra kerülünk, a segédkezőnek átadni.
Ha tudunk olyan idős, lakáshoz kötött katolikus testvérünkről, aki örömmel venné a Szentségeket, jelezzük a plébánosnak, hiszen e betegek sincsenek kizárva a kegyelmi közösségből.

3. Köszönöm mindazon hívek – Süttőről, Piszkéről és Lábatlanról -buzgóságát, akik bekapcsolódtak a Kárpát-medencei Szentségimádásba.

4. Ma a Katolikus Szeretetszolgálat munkáját támogatjuk adományainkkal. Tavaly 90,000.- forintot továbbíthattunk a három templomból, a testvérek jóvoltából. A Szeretetszolgálat munkájáról a https://www.karitasz.hu világhálós címen tájékozódhatunk.

A helyi önkéntesek munkáját egész évben a Szent Antal perselybe helyezett adománnyal támogathatjuk. (Tavaly egész évben mintegy 40,000 – 40,000 Ft-ot továbbítottunk a csoportok felé e forrásból.) Dicséretes az is, ha csatlakozunk a helyi karitászcsoporthoz, melyre nemcsak az idősebb testvéreknek, hanem a fiataloknak is van lehetőségük, akár közszolgálatként is.

5. Készület Közeleg az új egyházi év. Ennek része, hogy szombaton várjuk adventi koszorú-kötésre a hittanosokat – Süttőre, 10 órára.
Ugyancsak ennek részeként Folytatjuk a »Szállást keres a Szentcsalád« imádságot. Feliratkozni hátul tudunk. Közös alkalmak a Fehi-Bóra idején, azaz hétfőn este Süttőn, pénteken este Piszkén lesznek.
Az adventi lelki-naptárat letölthetjük a https://www.dropbox.com/s/bb9rel34ktd7t9f/ADVENTpr19.pdf?dl=0 világhálós címről. Aki ma feliratkozik, annak kinyomtatjuk e lelki készületet segítő naptárat.

Kiemelem Fecske Orsolya festőművész, szociális nővér kiállítását, melynek megnyitója december 01-én, vasárnap délután 4 órakor lesz a Gerenday házban (Lábatlan, Rákóczi Ferenc út 170.). A kiállítás január 17-ig, hétköznapokon 9-16 óráig látogatható. Ismeretes, a nővér Lábatlan szülöttje, rajzai díszítik az alsósok hittankönyveit, és egy ideig az Élő kenyér hittanos-misekalauzban is az ő rajzaival találkozhattunk.

6. Baleset veszély Ismét felhívom figyelmüket, hogy a Süttői templom hátsó kupolája alatti elkerített rész veszélyeket rejt. Oda belépni, azon átjárni akkor is tilos, ha így nagyobb utat kell megtennünk. Ez nem változott az elmúlt években. Kérem, figyeljünk oda!

Ugyancsak óvatosan közlekedjünk a süttői templom előcsarnokában, ahol darabok hiányoznak a kövezetből. Reméljük, ezt is sikerül pár hónapon belül orvosolnunk.

8. NEK hírek: Regisztráltam plébániáink közös csoportját az Eucharisztikus Kongresszusra. Aki szeretne részt venni az eseményeken, és ezt a plébánia tagjaként szeretné tenni, annak csoporttagként regisztrálnia kell magát. Így egy helyen foglalhatunk helyet. Egyelőre a nyitó Szentmisére jelöltem be a csoportot, azaz 2020., szeptember 13-ra, a Puskás Ferenc stadionba.
A regisztrációnál meg kell adni a csoport azonosítóját, mely »ATMEZXH9«. Lehet online és lehet papíralapon is regisztrálni. Akinek nehézséget jelent a regisztrálás, forduljanak bizalommal a kongresszusi küldöttekhez!
Egyúttal előzetesen felmérnénk, kik jönnének az egyes alkalmakra, hogy a közös utazást meg tudjuk szervezni. Erről szóló lapot hátul találunk.

9. Miserend változás kérdése. Látván a péntek esti Szentmisék látogatottságát felmerült a miserendváltozás kérdése. Vagyis kedd reggel 8 órakor lenne Lábatlanon a Szentmise, míg péntek este 6-kor Piszkén ünnepelnénk az Eucharisztiát. A hátul elhelyezett lapon tessenek névvel, és a megfelelő oszlopba tett »X«-jellel jelezni, melyiket szeretnék inkább. Ennek fényében tudunk dönteni – januártól.

A 48. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2019.12.03. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-