nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.12.01 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
szeptember 2020
előre
Katolikus Híradás 2019.12.01
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019., december 01., Advent I. vasárnapja
"Legyetek hát készen, mert az Emberfia abban az órában jön el, amelyikben nem is gondoljátok!”.(vö. Lk 37,44)(képforrás: ocarm.org)

1. Beköszöntött az új egyházi esztendő. Lendülettel, lelkesedéssel kezdjük hitünk titkainak újra-ünneplését! E lendületben segítenek az adventi alkalmak, úgymint:

A/ Kedden reggel 6 órakor Piszkén, csütörtökön reggel 6 órakor Süttőn lesz hajnali Szentmise.

B/ Idén folytatjuk a »Szállást keres a Szentcsalád« imádság szép hagyományát. Süttőn hétfőnként, Piszkén péntekenként a plébánián találkozunk egy rövid órára, melyben imádság és beszélgetés foglaltatik. A hét többi napján az adott kép vándorol a családok között. A lényeg, hogy amikor új helyre érkezik, ott a képet hozó és az azt fogadó család együtt imádkozzék. Akik részt vennének ebben, kérem iratkozzanak föl a hátul elhelyezett lapon.

C/ Jövő vasárnap délután 3 órától Péliföldszentkereszten a plébániai munkatársak lelki találkozója ad lehetőséget a lelki töltekezésre. Részletek a meghívón. LETÖLTÉS

D/ Két hét múlva, december 15-én, délután 3 órakor Ftdő Szőcs László atya Piszkén ad alkalmat a bűnbocsánat szentségének vételére. Buzdítok mindenkit, végezzék el a Szentgyónásukat, amíg Urunk éltet. Magam a jelzett időpontokban gyóntatok, de megbeszélés alapján más időpontban is rendelkezésre állok.

2.Az új egyházi évben az Úrfelmutatás után a következő felkiáltást fogjuk használni: Íme, megváltásunk szent titka! Válasz: Valahányszor esszük ezt a kenyeret és iszunk ebből a kehelyből, halálodat hirdetjük Urunk, amíg el nem jössz!

3. Imádkozzunk fogyatékkal élő embertársainkért, bányászokért, a modern kori rabszolgaság minden formájának felszámolásáért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! A héten várom a testvérek decemberi imaszándékait!

4. A Szentkenet szentségét Piszkén jövő vasárnap, december 8-án vehetik mindazok, akik Szentgyónással felkészülnek rá. Jelentkezési lapot hátul találunk. Ezt kell kitöltenünk, és majd 8-án magunkkal hozni, amikor sorra kerülünk, a segédkezőnek átadni.
Ha tudunk olyan idős, lakáshoz kötött katolikus testvérünkről, aki örömmel venné a Szentségeket, jelezzük a plébánosnak, hiszen e betegek sincsenek kizárva a kegyelmi közösségből.

5. Ma délután, a városi adventi készület keretében kerül sor Fecske Orsolya festőművész, szociális nővér kiállításának megnyitására, délután 4 órakor a Gerenday házban (Lábatlan, Rákóczi Ferenc út 170.). A kiállítás január 17-ig, hétköznapokon 9-16 óráig látogatható. Ismeretes, a nővér Lábatlan szülöttje, rajzai díszítik az alsósok hittankönyveit, és egy ideig az Élő kenyér hittanos-misekalauzban is az ő rajzaival találkozhattunk.

A vásáron a karitász munkatársakkal is találkozhatunk, akiknek a sátrát fölkeresvén a jótékonysági gyertyák által segíthetjük szolgálatukat.

6. NEK hírek: Regisztráltam plébániáink közös csoportját az Eucharisztikus Kongresszusra. Aki szeretne részt venni az eseményeken, és ezt a plébánia tagjaként szeretné tenni, annak csoporttagként regisztrálnia kell magát. Így egy helyen foglalhatunk helyet. Egyelőre a nyitó Szentmisére jelöltem be a csoportot, azaz 2020., szeptember 13-ra, a Puskás Ferenc stadionba.
A regisztrációnál meg kell adni a csoport azonosítóját, mely »ATMEZXH9«. Lehet online és lehet papíralapon is regisztrálni. Akinek nehézséget jelent a regisztrálás, forduljanak bizalommal a kongresszusi küldöttekhez!
Egyúttal előzetesen felmérnénk, kik jönnének az egyes alkalmakra, hogy a közös utazást meg tudjuk szervezni. Erről szóló lapot hátul találunk.
7. Miserend változás kérdése. Látván a péntek esti Szentmisék látogatottságát (legutóbb a kántorral együtt négyen voltak), felmerült a miserendváltozás kérdése. Vagyis kedd reggel 8 órakor lenne Lábatlanon a Szentmise, míg péntek este 6-kor Piszkén ünnepelnénk az Eucharisztiát. Néhányan már jelezték szándékukat, ma még van alkalmunk nyilatkozni. A hátul elhelyezett lapon tessenek névvel, és a megfelelő oszlopba tett »X«-jellel jelezni, melyiket szeretnék inkább. Ennek fényében tudunk dönteni – januártól.

8. Miközben megköszönjük a szolgálatokat, mint a tegnapi koszorú-kötésen segítő felnőttek, hitoktatóink (és örömmel írnám, ifjúsági hittanosok) szolgálatát, a templomainkat takarító, díszítő testvérek szorgalmát, kérjük, hogy aki tud templomba való fenyőfa felajánlásról, jelezze gondnokainknak.

December 14-én a Szent István templomot szeretnénk takarítani. Reggel 8 órakor várjuk a segítő testvéreket.

A 48. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

[ 2019.12.03. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-