nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.12.08 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
szeptember 2020
előre
Katolikus Híradás 2019.12.08
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. december 08. Advent II. vasárnapja

"Ő Szentlélekkel és tűzzel fog benneteket megkeresztelni. ”.(vö. Mt3,11)(képforrás: ocarm.org)

1. Advent folyamán továbbra is segítenek közös alkalmaink, úgymint: a hajnali Szentmisék, a »Szállást keres a Szentcsalád« imádság, a plébániai munkatársak mai lelki találkozója, a szentgyónás, melyre december 15-én, délután 3 órakor Ftdő Szőcs László atya Piszkén ad alkalmat, Fecske Orsolya festőművész, szociális nővér kiállítása, melyet a Gerenday házban (Lábatlan, Rákóczi Ferenc út 170.). január 17-ig, hétköznapokon 9-16 óráig látogathatunk.

2. Imádkozzunk a héten az orvosokért, az élelmiszer-gyártókért, épített örökségünk védelméért, a hazai matematikusokért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! A Szentatya, a plébánia és a testvérek decemberi imaszándékait alább olvashatjuk!
Szentatya 2019., decemberi imaszándéka: A kicsinyek jövőjéért: Imádkozzunk, hogy minden ország elkötelezett lépéseket tegyen annak érdekében, hogy a legfiatalabbak - különösen a szenvedők – jövőjét prioritásként kezeljék.

Plébániai imaszándékok 2019., december: A magánytól szenvedőkért.- Özvegyekért. - Mentális gondokkal küzdőkért, különösen a gyermekekért és a kamaszokért, hogy legyen támaszuk lelki gondjaik orvoslásában, és rátaláljanak az igazi orvosra: Jézus Krisztusra.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.:-Azokért a gyermekekért, akik áldozatai a cserbenhagyásnak és mindenfajta erőszaknak, hogy megtalálhassák azt a szeretetet és védelmet, amelyre szükségük van!! - Azért, hogy a Szent Család legyen példaképe minden édesanyának, édesapának, gyermekeknek, ahogyan annak idején szerényen, alázattal, szeretetben és erős hittel élt Szűz Mária, Szent József és a kis Jézus., így mutatva példát a mai társadalomnak, emberiségnek, hogy békés, boldog élete legyen mindenkinek a saját hazájában. - Azért, hogy a vásárlás, ajándékozás ne vegye el a figyelmünket a karácsonyi ünnep igazi értékéről, a Kis Jézus, a Megváltó születéséről. - Azért, hogy az Anyaszentegyház fenn tudja magát tartani, igaz szívvel, tiszta lélekkel, nagy szeretettel és erős hittel, békésen, nyugalomban!

B. I.:- gyermekekért; - betegekért; - közösségeinkért; - azért, hogy az emberek felfedezzék karácsony igazi értelmét, jelentését, az ünnep lényegét;
- azért, hogy a várakozás (advent) felkészítsen az ünnepre, (és ne kikészítsen); - vizsgázókért; - borászokért; - családokért;
Gné K.J.: Fiatal beteg gyógyulásáért ; azért, hogy karácsony ünnepe hozza el a békét és Krisztus szeretetét minden családba; - azért, hogy jótékony szeretetünk eljusson minden rászoruló embertársunkhoz; - Keresztszülőkért és keresztgyermekeinkért; - Egyházközségünk megújulásáért;

3. A Szentkenet szentségét veszik ma Piszkén mindazok, akik Szentgyónással felkészültek rá.
Ha tudunk olyan idős, lakáshoz kötött katolikus testvérünkről, aki örömmel venné a Szentségeket, jelezzük a plébánosnak, hiszen e betegek sincsenek kizárva a kegyelmi közösségből.

4. Ma Süttőn segíthetjük a karitász munkatársak szolgálatát, részben a Szentmise után, részben az adventi vásáron, fölkeresvén őket, és a jótékonysági gyertyákért, valamint más kedvességekért adott adományok által segíthetjük szolgálatukat.

5. NEK hírek: Többen jelezték, hogy a regisztrációs rendszer nem működik. Kérjük missziós küldötteink: Süttőn Báthory István, Lábatlanon Bárány István segítségét.
Egyúttal előzetesen felmérnénk, kik jönnének az egyes alkalmakra, hogy a közös utazást meg tudjuk szervezni. Erről szóló lapot hátul találunk.

6. December 14-én a Szent István templomot szeretnénk takarítani. Reggel 8 órakor várjuk a segítő testvéreket. Karácsonyi díszítésre szánt adományainkat a kijelölt dobozba helyezhetjük.
7. Kispapjainkra gondolva, régi hagyományt folytatunk, amikor nekik süteményekkel kedveskedünk. Köszönettel várjuk e célra a süteményeket a hónap 23. napjáig, hétfő reggelig.

8. Fokozottan ügyeljünk a tűzvédelemre a koszorúk használatánál, soha ne hagyjuk égve a gyertyákat felügyelet nélkül, illetve a gyerekeket egyedül!

9. A megrendelt naptárak a szedecsben átvehetők.

Az 50. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2019.12.09. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-