nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019.12.15 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2019.12.15
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. december 15. Advent III. »Gaudete« vasárnapja

"Vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak, süketek hallanak, halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az evangéliumot.” (vö. Mt 11,5) (képforrás: ocarm.org)

1. Advent folyamán továbbra is segítenek közös alkalmaink, úgymint: a hajnali Szentmisék, a »Szállást keres a Szentcsalád« imádság, a szentgyónás, melyre többek között ma, december 15-én, délután 3 órakor Ftdő Szőcs László atya Piszkén is ad alkalmat, Fecske Orsolya festőművész, szociális nővér kiállítása, melyet a Gerenday házban (Lábatlan, Rákóczi Ferenc út 170.). január 17-ig, hétköznapokon 9-16 óráig látogathatunk.

2. Imádkozzunk a héten többek között a hazai zenei élet felvirágzásáért, építészeinkért, a koldusokért és az élet peremére szorultakért, a magyar feltalálókért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

3. Kispapjainkra gondolva, régi hagyományt folytatunk, amikor nekik süteményekkel kedveskedünk. Köszönettel várjuk e célra a süteményeket a hónap 23. napjáig, hétfő reggelig.

4. Köszönetet mondok mindenkinek, aki az adventi vásárokon adományaival, illetve az arra készített tárgyakkal segítette a karitász munkáját. Piszkén mintegy 48,000 Ft-ot gyűjtöttünk, melyből a karitász önkéntes testvérek Lábatlanon és Piszkén -60- idős embernek szerezhettek örömet. Süttőn majd 40,000 Ft-tal segítették a helyi karitász csoport munkáját a vásáron résztvevők, melyből – az Önkormányzattal és a Vöröskereszttel együttműködve – -72- idős ember napjait sikerült széppé tenni. Az alkalmankénti segítségnyújtáson túl legközelebb Húsvétkor lesz alkalmunk rászoruló embertársaink felé nagyobb szolgálatra, a Karitász önkéntes Testvérekkel, akiknek szintén köszönet az egész éves munkáért!
A Katolikus Szeretetszolgálat országos céljaira a Szent Erzsébet gyűjtés eredményeként pedig 22,900, illetve 39,025 Ft-ot továbbítottunk a két plébániaközösségből.

5. Az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében még most is segíthetjük a helyi karitász munkáját. Bővebben a https://www.karitasz.hu világhálós címen olvashatunk az országos tevékenységekről.

6. Az ünnepi díszítésre szánt adományainkat az erre a célra jelölt perselybe/dobozba tehetjük. Urunk áldása szálljon mindenkire, aki munkájával, a templomaink takarításával, ünnepi díszbe öltöztetésével, a fák adományozásával, a plébánia épületekben történt/történő nagytakarítással, vagy éppen a hittanosok misztérium-játékra való felkészítésével fárad.

7. Szentestétől alkalmas eszközzel vihetünk a betlehemi lángból otthonainkba - szigorúan ügyelve a tűzvédelmi szabályokra!!! Ha van újborunk, és hozunk magunkkal, azokat Urunk Születése másnapján, azaz 26–án a plébános örömmel megáldja.

8. Fokozottan ügyeljünk a tűzvédelemre a koszorúk használatánál, soha ne hagyjuk égve a gyertyákat felügyelet nélkül, illetve a gyerekeket egyedül!

9. A megrendelt naptárak a szedecsben átvehetők.

10. Jövő vasárnap Piszkén, a Szentmise után énekpróbát tartunk. Bátran szánjuk rá azt a félórát, hogy az énekes szolgálat szép lehessen az ünnepek alatt.

Az 51. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2019.12.16. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-