nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2019. január 27 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2019. január 27
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2019. január 27. Évközi 3. vasárnap

"Ma beteljesedett az Írás, amit az imént hallottatok.” Lk4,21/ (képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között az ifjúságért és nevelőikért, a sportolókért, a szerzetesekért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

2. Szombaton, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Lábatlanon, a Szent István templomban szenteljük meg az egész évre való gyertyát. Másnap, vasárnap, Szent Balázs napján Balázs-áldásban részesülhetünk.

3. Idén a hónap első vasárnapjain Szentségimádást, majd ezt követően plébániai délutánokat fogunk tartani. Az első ilyen alkalom jövő vasárnap lesz. Örömmel várjuk a híveket a testvéri együttlétre.

4. A testületek megvitatták és elfogadták a plébániák számadását és költségvetését. Itt köszönöm meg a hívek anyagi támogatását, és a sokszor pénzben ki nem fejezhető áldozatos szeretetet, mellyel templomaink, kertjeink rendben-tartásán, szépítésén fáradoznak.

Az előző évekhez képest sikerült jobban gazdálkodni, de úgy tűnik, idén is lesznek rendkívüli feladataink. Süttőn a kövezet javítása, Piszkén a szentély tetőfedésén túl a toronykereszt és a megrongált Kálvária ad többlet feladatot, míg a Szent István templomban a harmónium felújítása szerepel terveink között. Ezen felül a szent edények felújítása is feladatunk lesz.

A helyi plébánia-közösségünkért vállalt áldozat (kétkezi munka, adomány, önkéntes megajánlás {egyházadó}) nélkül plébániáink nem maradhatnak önállóak, hiszen a sokszor emlegetett, államtól juttatott forrásokat sokfelé kell elosztani, célzottak, és csak rendkívüli segítségként jutnak el az egyes plébániákra. Ezért az 1%-os adófelajánlás is fontos része fennmaradásunknak, hiszen ebből is tud segíteni adott esetben az egyházmegye, de a helyi jellegű, mindennapi kiadásokat nem tudjuk ebből fedezni. Ezért köszönjük mindenkinek, aki a lakhelye szerinti közösséget évek, évtizedek óta rendszeresen támogatja önkéntes felajánlásával, régi nevén egyházadójával, ezzel kifejezve, hogy felelős tagja a plébánia-közösségnek. Külön köszönet Kállai Gyuláné és Nemes Imréné és Oláh Melinda megajánlások gyűjtése terén végzett áldozatos munkájáért.

A jövedelemadó 1%-os felajánlásáról három fontos dolgot tudnunk kell: a/. Az adóhatóság elkészíti helyettünk a bevallást, de az 1%-ról továbbra is nekünk kell rendelkeznünk; b/ a tavalyi rendelkezés visszavonásig lesz érvényes; c/ A »nullás« bevallás esetén is rendelkezhetünk, hiszen nemcsak a felajánlás összege, hanem a rendelkezők száma is fontos.
Az egyéni vállalkozók február 26-ig, a magánszemélyek pedig május 20-ig rendelkezhetnek erről.

5. Megkezdődött a farsangi időszak. Ügyeljünk, hogy bárhol is veszünk részt mulat-ságon, mindenütt a józan mértékletesség, keresztényi lelkület jellemezzen!
Idén a szomszédos plébániaközösségekkel szervezünk felnőtt farsangi bált Bajótra, március 2-ra, szombatra. A hittanosok számára február 16-án, a piszkei plébániaházban lesz játékos délután.

6. Csíksomlyóra, a Szentatya látogatásának idejére busszal való zarándoklatot szervezünk. A május 30 – június 2-ig tartó útra a hátul elhelyezett lapon jelentkezhetünk. Bővebb felvilágosítást Lernyei Csaba testvérünk tud adni a +36 30 337 4452-es távbeszélőn.

Tovább olvasom...


[ 2019.01.28. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-