nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020. 01.05 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
július 2020
előre
Katolikus Híradás 2020. 01.05
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020., január 05., Karácsony utáni II. vasárnap
"Leborultak és hódoltak neki, majd elővették kincseiket, s ajándékot adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.(Mt 2,11)(képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a héten többek között szerzeteseinkért, feltalálóinkért, orvosainkért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

2. Ne feledjük, hogy Vízkereszt napja parancsolt ünnep! Akár ma este Lábatlanon, akár holnap, hétfőn Süttőn veszünk részt Szentmisén, egyaránt megszenteljük a napot.

A Vízkereszt ünnepén megáldott szenteltvizet egész évben – babonás szokásoktól mentesen –, katolikus hittel, a keresztségünkre való emlékezésként használjuk.

Egyeztetett időpontban örömmel látogatom meg a testvéreket, hogy a házszentelés szolgálatával kérjem Urunk áldását 2020-ra is a házban lakók életére.

3. Hetvenhét éve, 1943. január 12-én kezdődött a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek során szinte teljesen megsemmisült a 200 ezer fős 2. magyar hadsereg. Imádsággal emlékezünk meg hőseinkről! Ezért jövő héten Lábatlanon szombaton este, Süttőn és Piszkén a vasárnapi Szentmisén róluk emlékezünk. Hozzunk magunkkal mécseseket, hogy azokat a Szentmisék után az emlékműveknél elhelyezve imádkozhassunk e férfiakért!

4. A Piszkei Képviselő Testület tagjait január 25-én, szombaton Piszkén, a Süttői Képviselő testület tagjait január 20-án, hétfőn Süttőn várom este 7 órára az adott plébániára. Előtte, január 13-án, hétfőn, a gazdasági tisztviselőket várom a könyvelés átnézésére, Süttőre.

5. Továbbra is várom a testvérek január hónapra szánt imaszándékait.

6. Kérem az imaszövetség tagjait, hogy tekintsék meg a kifüggesztett imarendet, és változás esetén, akár a saját, akár ismerőseik tekintetében jelezzék a változást. Fontos, hogy a folytonosság ne szakadjon meg.

7. Nagy örömmel tölt el, hogy a püspök atyák buzdítása nyomán sokan éltek a lehetőséggel és elkezdték a »Nagykilencedet«, melynek lényege, hogy kilenc egymást követő elsőpénteken – annak környékén – gyónjunk és áldozzunk meg. Ha éppen az adott napon nincs alkalmunk Szentmisére menni, azon a héten egy hétköznapi Szentmisével, és azon a héten végzett szentgyónással is kifejezzük szándékunkat, amiatt a lánc nem szakad meg, de törekedjünk rá, hogy elsőpénteken eljussunk Szentmisére.


A 2. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

Az előző hetek hirdetései:

2019. december 22.

2019. december 29.

A megfogant élet védelme
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele


[ 2020.01.08. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-