nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.01.19 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.01.19
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. január 19. Évközi II. vasárnap

„Láttam és tanúskodom róla, hogy ő az Isten Fia.” /Jn 1,34/ (képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, valamint az emléknapok naptárában jelölt szándékokra!

2. A Piszkei Képviselő Testület tagjait január 25-én, szombaton Piszkén, a Süttői Képviselő testület tagjait január 20-án, hétfőn Süttőn várom este 7 órára az adott plébániára.

3. A keresztények egységéért imádkozunk a héten. A közös imádságra lábatlani református testvéreinkkel idén február 2-án és 9-én kerül sor.

4. Tartsuk szem előtt, hogy hétfőn Békés Antal atyáért, szombaton Stibál Károly atyáért, egykori lelkipásztorainkért ajánljuk a Szentmise áldozatot!

5. Megkezdődött a farsangi időszak. Ügyeljünk, hogy bárhol is veszünk részt mulatságon, mindenütt a józan mértékletesség, keresztényi lelkület jellemezzen!

6. Folytatom a leendő elsőgyónók felkészítését. A korábban kiadott papírnak megfelelően Piszkén ma, azaz 19-én, a Szentmise után, Süttőn holnap, azaz 20-án délután fél ötkor várom őket. Áttekintjük, hogy az elmúlt hetekben hol vettek részt a Szentmiséken, ezért hozzák magukkal a misenaplójukat!
A bérmálási előkészítő is folytatódik, a héten szombaton, azaz 25-én várom őket Süttőre, délután fél ötre.

7. A Szentatya rendelkezése nyomán jövő vasárnap az »Isten Igéjének vasárnapja« lesz, ami a régi, szeptemberi »Szentírás vasárnapja« helyébe lép. Ezért kérem, hogy jövő vasárnapra, azaz január 26-ra (illetve előtte, 25-re, a szombat esti Szentmisére) hozzuk magunkkal a Szentírásunkat, hogy megáldhassuk azokat.

A 4. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu, programturizmus.hu/

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz


[ 2020.01.22. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-