nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.02.09 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.02.09
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. február 09. Évközi V. vasárnap
„Ti vagytok a világ világossága.” /Mt 5,14/ (képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, valamint az emléknapok naptárában jelölt szándékokra! A »Voronyezsi katasztrófa” emléknapján – 1943 – honvédjeinkért különös szeretettel imádkozunk.
2. A ma kezdődő »Házasság hete« is imára és tevékeny támogatásra indít bennünket. Akkor is, ha boldog házasságban élünk, akkor is, ha készülünk rá, és akkor is, ha ez nem adatott meg nekünk. Alkalmakról bővebben a http://hazassaghete.hu világhálós címen olvashatunk.

3. A keresztények egységéért ma délután is imádkozunk a református templomban, 16 órai kezdettel.

4. Tart a farsangi időszak. Ügyeljünk, hogy bárhol is veszünk részt mulatságon, mindenütt a józan mértékletesség, keresztényi lelkület jellemezzen!

5. Akiknek nem volt alkalma hétfőn, azok ma, a Szentmise végén csoportosan Balázs-áldásban részesülhetnek.

6. Az Eucharisztikus Kongresszus alkalmaira regisztrálnunk kell. Ebben nyújtanak segítséget a missziós munkatársak, Süttőn Báthory István, Piszkén-Lábatlanon Bárány István. Jelentkezési lapot náluk kaphatunk. Az értelemszerűen kitöltött és aláírt jelentkezési lapot nekik kell átadni, és ők felviszik az adatokat. További kérdéseinkkel is forduljunk hozzájuk bizalommal!

7. Alább olvashatjuk a Szentatya, a plébános és a testvérek februári imaszándékait.
Szentatya 2020., februári imaszándéka: A menekültek segélykiáltásának meghallásáért: Imádkozzunk, hogy meghalljuk és komolyan vegyük az emberkereskedelem áldozataivá vált menekült testvéreink segélykiáltását.

A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Azért, hogy a Szentáldozás kegyelme erősítse a hívők hitét! – Azért, hogy a környezetünkben élő szegény embereknek tudjunk szeretettel segíteni az éhségükben, amennyiben ezt megtehetjük. – Azért, hogy az árvák, elhagyatottak, szenvedők, testi és lelki betegek tudják felismerni az Úristen szeretetét. – Fiatal házaspárért, hogy a megfogant kisbabájuk jó erővel, jó egészséggel szülessék meg, és neveljék majd nagy szeretettel, erős hittel, reménnyel!
B.I.: – bérmálkozásra,elsőáldozásra készülőkért; – plébániáink megújulásáért; – Európa megújulásáért; – azokért, akik gúnyolják, bántják, üldözik a keresztényeket; – gyermekekért; – fiatalokért;
Gné K. J.: Hogy a családok Krisztus tanítását követve találják meg a békét! – Fiatal lány gyógyulásáért! – Beteg családtagért! – Hogy az egyházközségért végzett közös munkálkodás gyümölcsözővé váljon!

Plébános: Munkatársakért, ministránsokért
A polgári esztendő 7. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás
[ 2020.02.10. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-