nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.02.23 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.02.23
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. február 23. Évközi VII. vasárnap

„Én pedig azt mondom nektek: szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért!” /Mt 5,44/ (képforrás: ocarm.org)
1. Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, valamint az emléknapok naptárában jelölt szándékokra!
1.2. Egyúttal a világ éhezőiről tevékenyen emlékezzünk meg! Az asztalunkra került étel megbecsülése, a pazarlás kerülése, a magánúton, vagy karitatív szervezeteken keresztül való jótékonykodás teszi hitelessé az értük való imádságot! A hagyományos tartós-élelmiszer gyűjtés majd a nagyböjtben lesz.

2. Ma a katolikus iskolák javára gyűjtünk. Tavaly e célra 68,650 Ft-ot, (2018-ban 44,650 Ft-ot) továbbítottunk a testvérek jóvoltából. Bővebben a https://katolikus.hu/cikk/orszagos-gyujtes-a-katolikus-iskolak-javara-53355033 világhálós címen olvashatunk.

3. A héten kedden, azaz 25-én Süttőn, a héten pénteken pedig, azaz február 28-án Piszkén lesz Szentségimádás. Délután 3 – 6 óráig imádjuk a kenyér színben rejtőző Urunkat. E napok a mi plébániáink szolgálata az egész Főegyházmegye képviseletében! Este litániával és Szentmisével zárjuk az alkalmakat. Iratkoztunk föl, jöjjünk, Jézus vár reánk. Mindannyiunknak van kiért, miért imádkozni! Külön figyelemmel várjuk a bérmálásra, illetve elsőáldozásra készülőket. Buzgóságuk szép jele, ha bekapcsolódnak ezen alkalmakba.

4. Ne feledjük, hogy Nagyböjtben a pénteki Szentmisék mindig Piszkén, a plébánia-templomban lesznek. A keresztúti áhítatok is itt lesznek, a Szentmisék előtt, kivéve a mostani pénteket, hiszen Szentségimádás lesz.

5.1. A héten Hamvazószerdával megkezdődik a 'Szent Negyven-nap', vagyis a Nagyböjt. Igyekezzünk jól felhasználni ezt a kegyelmi időt. Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt.
5.2. Hamvazószerdán szigorú böjtöt tartunk, vagyis minden 18-60 közötti katolikus keresztény e napon csak háromszor eszik és ebből egyszer lakhat jól, és tartózkodik a húseledeltől. E napon és minden nagyböjti pénteken a betöltött 14. életévétől élete végéig tartózkodik a katolikus keresztény a húseledeltől. Természetesen nem az önsanyargatás, hanem megfelelő lelkület elérése, bűnbánatunk kifejezése a cél, szem előtt tartva Jézus szavát: „(...)ne lássák rajtad az emberek, hogy böjtölsz, hanem csak Atyád, aki a rejtekben is ott van!” /Mt 6,18/
5.3. Hamvazószerdán idén Piszkén, a plébániatemplomban ünnepel a két plébánia közössége, este 6 órakor. A Szentmise keretében hamvazkodunk. Ha valami akadályozna e napon, jövő vasárnap, a Szentmise után részesülhetünk e szentelményben.

5.4. Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától.
5.5. Készületünket segíti a ferences atyák által összeállított 'Nagyböjti Lap', mely letölthető a

https://www.dropbox.com/sh/gv95hg958o6oadd/AAAo9mMzj9DvNzWo7u99BzYha?dl=0 világhálós címről, illetve a lelki tükrök. Használjuk azokat!
5.6. Terveink szerint idén is lesz énekelt Passió. Aki szívesen bekapcsolódik, az Sudár Zoltán testvérünknél jelentkezzék


A polgári esztendő 9. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.02.24. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-