nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.03.01 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.03.01
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. március 01. Nagyböjt I. vasárnapja

„Távozz, ördög! Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!” /vö. Mt 4,10/ (képforrás: ocarm.org)

1. Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, valamint az emléknapok naptárában jelölt szándékokra! A héten várom a testvérek imaszándékait márciusra!

2. A katolikus iskolák javára mintegy 62 ezer Ft-ot (30,000/22,070/10,765) továbbíthatunk a három templomból.

3. Épültem a Süttőn és a Piszkén tartott Szentségimádáson résztvevők buzgóságán. Azok se szomorkodjanak, akik nem tudtak bekapcsolódni, mert lesz még alkalmunk adorálni, imádkozni.

4. A héten elsőpéntek. Dicséretes e napon gyónni, Szentmisén részt venni, áldozni. Akinek nincs lehetősége erre, az a héten való Szentgyónással, és a héten egy köznapi Szentmisével is kifejezheti szándékát, így nem szakad meg a »nagy kilenced«, amiről korábban már olvashattunk.

5.1. A héten megkezdődött a 'Szent Negyven-nap', vagyis a Nagyböjt. Igyekezzünk jól felhasználni ezt a kegyelmi időt. Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt.
5.2. Többek között (…) minden nagyböjti pénteken a betöltött 14. életévétől élete végéig tartózkodik a katolikus keresztény a húseledeltől. Természetesen nem az önsanyargatás, hanem megfelelő lelkülettel a bűnbánatunk kifejezése a cél.
5.3. Akinek nem volt lehetősége Hamvazószerdán Szentmisén részt venni, a Szentmise után részesülhet e szentelményben.

5.4. Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. A keresztutak Piszkén tematikusak lesznek. Aki szeretne bekapcsolódni, felolvasással szolgálni, Sárdi Tibor testvérünknél érdeklődjön.
5.5. Készületünket segíti a ferences atyák által összeállított 'Nagyböjti Lap', mely letölthető a https://www.dropbox.com/sh/gv95hg958o6oadd/AAAo9mMzj9DvNzWo7u99BzYha?dl=0 világhálós címről, illetve a lelki tükrök. Használjuk azokat!

5.6. A Szentatya nagyböjti üzenete a katolikus sajtóban olvasható, illetve letölthető a https://katolikus.hu/cikk/krisztus-neveben-kerunk-engesztelodjetek-ki-az-istennel-2kor-520ferenc-papa-uzenete-2020-nagybojtjere világhálós címről.

5.7. Terveink szerint idén is lesz énekelt Passió. Aki szívesen bekapcsolódik, az Sudár Zoltán testvérünknél jelentkezzék. Tervezett próba pénteken Piszkén, a Szentmise után.

5.8. A következő három hétfőn nagyböjti elmélkedéseket hallhatunk Süttőn, az esti Szentmise keretében, Ftdő Cselik László atya szájából. László atya a Szentmisék előtt gyóntatni fog. Szánjunk időt a lelkünkre, és tegyük szabaddá magunkat ezen estékre, megtisztelve a vendég atyát is, aki messziről érkezik hozzánk.

5.9. Jövő vasárnap pedig Ftdő Szőcs László atya érkezik Piszkére, délután 4 órára gyóntatni.

6. Szerdán 17 órakor Süttőn, vasárnap a ¾ 10 órai Szentmise után Piszkén várom az elsőáldozók szüleit.

7. Szombaton Piszkén a ministránsok regionális lelki találkozója lesz, délelőtt 10 órától. Mint vendéglátók szeretettel várjuk a szomszédos települések ministránsait is.


A polgári esztendő 10. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.03.02. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-