nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.06.07 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.06.07
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. június 07. »Szentháromság vasárnapja«
"Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!” /2Kor13,13/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, a gyermekekkel, diákokkal áldozatosan törődő pedagógusokért és pedagógákért, és az emléknapok naptárában jelölt szándékokra.

Buzdítás Ne feledjük, hogy húsvét táján áldozni, és évente gyónni azoknak is feladata, akik most még ritkán járulnak e szentségekhez. A határidő, amíg a mulasztás terhe nélkül ezt megtehetjük, Szentháromság vasárnapja!

A jelenlegi helyzetben Főegyházmegyénkben jövő vasárnapig él a felmentés a vasárnapi Szentmisén való személyes részvétel alól. Az általános szabály szerint aki betegsége, vagy betegápolás okán, vagy munkahelyi beosztása miatt nem tud részt venni a szentmisén, annak felmentése van.
Aki közösségi (tehát külön bűnbevallás nélküli) feloldozásban részesült volna bárhol az elmúlt hetekben, az első lehetséges alkalommal szükséges a bűneit rendes, tehát bűnbevallással történő szentgyónásban is elmondani. A Szentmisében való bűnbánati imádság azonban (»Gyónom a Mindenható Istennek« kezdetű) nem szentgyónás!

A lelki beszélgetés, bűnbánattartás és vágyódás, hogy az Eucharisztikus Jézussal találkozzunk, a sajátos életállapotuk miatt e szentségektől még tartózkodni kénytelen testvérek számára is vigasztaló lehetőség, vágyódva, bízva és cselekedve helyzetük mielőbbi rendezésére.
Különösen fontos, hogy a diákok a tanévet egy alapos és őszinte szentgyónásban megtisztulva zárják le. Kiváltképp, akik a bérmálás szentsége vételére készülnek.

Te Deum A tanév megannyi ajándékáért is hálát adunk jövő vasárnap. Hívunk és várunk minden hittanost és családtagjaikat, hogy együtt köszönjük meg az Úrnak a segítséget. Természetes, hogy a körmenetben ők is részt vesznek.

A közös liturgiákon való részvételnél a feltételeket tartsuk meg: az arc-maszk viselete, a kézfertőtlenítő használata és a 1,5 távolságtartás (nem egy háztartásban élők számára) kötelező.

A halasztott miseszándékokra lehet új időpontot kérni.

Ünnep Épp 82 esztendeje, hogy felszentelték a lábatlani Szent István templomot. Ezért hálával gondolunk azokra, akik a Gondviselés eszközei voltak, mint e templom építői, illetve fenntartói!

Felnőtt hittan
Hétfőn Süttőn, pénteken Piszkén este 7 órakor Fehi-Bóra.

Készüljünk Úrnapjára, Krisztus Testének és Vérének ünneplésére!
Egyrészt virágszirmok gyűjtésével, illetve a gyermekek buzdításával, hogy ők is bekapcsolódjanak az ünneplésbe.
Másrészt Szentgyónásunk elvégzésével. Jóllehet, eddig is volt lehetőségünk a bűnbocsánat szentségének vételére, megfelelő távolságtartás mellett, de az előírások enyhítésével gondoljunk arra, hogy az elmúlt hetek feszültségeit, a részben azokból is következő vétkeinket le tudjuk tenni.
Harmadrészt a világméretű Szentségimádásba való bekapcsolódás által.

Zarándoklat Idén főegyházmegyénkben zárt körű lesz a diakónus és a papszentelés. Imádkozzunk értük. Erre nagyszerű alkalom lesz szombaton az a gyalogos zarándoklat, mely a héten, 13-án, szombaton Péliföldszentkeresztről indul Esztergomba. Érdeklődni, jelentkezni Szőcs László atyánál lehet.

Házasság Hirdetem, hogy Pásztor Máté feleségül kívánja venni Latorcai Dalma Mónikát. Imádkozzunk értük. Aki e tervezett frigy akadályát ismeri, jelezze.

Szentatya 2020. júniusi imaszándéka:
Imádkozzunk minden szenvedőért: engedjék, hogy Jézus Szíve megérintse őket és ezáltal megtalálják az életre vezető utat.
A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: -Azért, hogy a Szentlélek Úristen világosítsa meg a Világ vezetőit abban az értelemben, hogy legyen -BÉKE- a Föld minden Országa között, független attól, hogy a népeik milyen Vallást gyakorolnak! - Azért, hogy a Szentlélek által tudjuk felismerni azt a szeretet, amit kapunk, szenvedők, betegek, árvák, magányosak, bajba jutottak és a családok! – Azért, hogy akik a Mezőgazdaságban dolgoznak, egészségügyben, a kereskedelemben, üzemekben, minden dolgozóért, akik minden nap tevékenykedtek, azért, hogy az emberiségnek legyen meg a mindennapi eledele a krízis helyzetben is! – Tanárokért, hitoktatókért, diákokért, hogy tudjanak jó pihenéssel, jó egészséggel felkészülni a következő tanévre! – Azért, hogy a plébánia-közösség újra tudjon együttműködni a helyi Plébánossal, mint az elsőáldozók és akik bérmálkozni szeretnének!
B.I.: – Szentelendőkért; – tanárokért, pedagógusokért; – Hazánkért; – diákokért, és tartalmas, Jézustól nem távoli vakációért; – termésért (aratás eredményességéért)

Plébános: Hálával és bocsánatkéréssel az elmúlt negyedszázadért.

A polgári esztendő 24. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

[ 2020.06.09. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-