nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.06.14 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.06.14
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2020., június 14., Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe – »Úrnapja vasárnapja«
"Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne.” /Jn6,56/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, első szentgyónásukra és szentáldozásukra készülő gyermekekért, az oltártól elmaradottakért, hitoktatóinkért, és az emléknapok naptárában jelölt szándékokra.

Buzdítás Ne feledjük, hogy húsvét táján áldozni, és évente gyónni azoknak is kötelessége, akik ritkán járulnak e szentségekhez. A mai napon nagyszerű alkalmunk lesz a szentgyónásra Süttőn, délután 4 órakor Ftdő Szőcs László atya szolgálata által.

Főegyházmegyénkben máig élt a felmentés a vasárnapi Szentmisén való személyes részvétel alól. Az általános szabály szerint aki betegsége, vagy betegápolás okán, vagy munkahelyi beosztása miatt nem tud részt venni a Szentmisén, annak felmentése van.

A lelki beszélgetés, bűnbánattartás és vágyódás, hogy az Eucharisztikus Jézussal találkozzunk, a sajátos életállapotuk miatt e szentségektől még tartózkodni kénytelen testvérek számára is vigasztaló lehetőség, vágyódva, bízva és cselekedve helyzetük mielőbbi rendezésére.

Különösen fontos, hogy a diákok a tanévet egy alapos és őszinte szentgyónásban megtisztulva zárják le. Kiváltképp, akik a bérmálás szentsége vételére készülnek.

Te Deum A tanév megannyi ajándékáért is hálát adunk a mai vasárnap. Külön köszönet hitoktatóinknak egész éves munkájukért, elhivatottságukért. Köszönet az egész tanévben, de kiváltképp az utóbbi hónapok sajátos helyzetében is együttműködő szülők buzgóságáért, akik lelkükön viselik gyermekük lelki, hitbéli fejlődését! A körmenetben résztvevő gyermekek és fiatalok számossága mutatja közösségeink erejét, jövőjét!

További rendelkezésig a közös liturgiákon való részvételnél a feltételeket tartsuk meg: az arc-maszk viselete, a kézfertőtlenítő használata és a 1,5 távolságtartás (a nem egy háztartásban élők számára) kötelező.

Úrnapján, Krisztus Testének és Vérének ünnepén az Eucharisztikus Jézus iránti szeretetünk jele a készülődés, a szépen takarított, díszített templomok, oltárok. Urunk áldása az ebben résztvevő, illetve az erre adakozó, és a világméretű Szentségimádásba bekapcsolódó testvéreken!

Papszentelés Tegnap Főpásztorunk négy új papot szentelt a Főegyházmegye szolgálatára, míg most szombaton szerpapokat fog szentelni. Imádkozzunk értük! A kedves hívek papság iránti szeretete már sokszor megnyilvánult, többek között a hivatásokért való rendszeres imádság, a kispapoknak küldött sütemények, és a mostani, szerdai papi találkozóra való lelkes előkészület kapcsán. Köszönet érte!

Házasság Hirdetem, hogy

Pásztor Máté feleségül kívánja venni Latorcai Dalma Mónikát,

valamint

Galambosi László feleségül kívánja venni Sárközi Tamarát.

Imádkozzunk értük. Aki e tervezett frigyek akadályát ismeri, írásban jelezze a plébánosnak.

Plébániai Délután Jövő vasárnap testvéri együttlétre, »Plébániai Délután«-ra hívjuk a testvéreket, ezúttal Süttőre, délután 4 órára. Hasonlóan a Piszkén szervezett alkalmakhoz, ide is egyaránt várjuk Lábatlanról, Piszkéről és Süttőről is a testvéreket.

Készület a Szentségek vételére Az elmaradt bérmálásokat öt központi helyszínen pótolják Egyházmegyénkben. Hozzánk Esztergom áll közel, ahol 2020. szeptember 26-án, ½ 11-kor kerül sor a szentség kiszolgáltatására.

Az első Szentgyónásra és Szentáldozásra – amennyire azt tudni lehet - október első hétvégéjén kerülhet sor. Aki a jövőre halasztott Kongresszuson szeretne Szentáldozáshoz járulni, arra is lehetőség van.

A felkészülés félbeszakadt. Ezért a korlátozások megszűntével jelzem, hogy az elsőáldozók felkészítő foglalkozásai szeptemberben folytatódnak, a bérmálkozók pedig augusztus 16-tól folytatják az előkészületet.

A sajátos helyzet miatt pedig a Szentmisén való részvétel még hangsúlyosabb szerepet kap. Nyáron is!!! Kérem, hogy a jelöltek, ha a nyár folyamán máshol vesznek részt Szentmisén, akkor is írassák alá a misenaplót. Újat kapnak a Szentmise után.


A polgári esztendő 25. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.06.16. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-