nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.06.21 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
január 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.06.21
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020., június 21., Évközi XII. vasárnap
"Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt.” /Mt 10,32/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, az emléknapok naptárában jelölt szándékokra. Ma, Gonzága Szent Alajos ünnepén gondoljunk kispapjainkra, és imádkozzunk értük; a zene világnapján pedig a zenét művelő, azzal másoknak örömet szerző emberekért, beleértve a kisgyermeküknek szép éneket mondó édesanyákat, édesapákat.

Az újabb rendelkezés szerint nem kötelező az arc-maszk viselete és a 1,5 távolságtartás a templomban, de a kézfertőtlenítés és a kézbe áldozás kötelező.

Papszentelés Tegnap Főpásztorunk négy új szerpapot és hat új állandó diakónust szentelt a Főegyházmegye szolgálatára. Imádkozzunk értük!

Papi találkozó A kedves hívek papság iránti szeretete, mint már sokszor, így az elmúlt szerdán is megnyilvánult. A résztvevő kéttucatnyi atya és a püspök atyák is elismerően szóltak a szervezésről, összeszedettségről, a liturgia és szent zene minőségi mivoltáról, és az élő közösség megnyilvánulásáról. Hálásan köszönöm szolgálatokat a testvéreknek, a Polgármester Úrnak és Süttő Önkormányzatának, amelyek a szervezéssel jártak. Azt gondolom, hogy a jelenlévő atyák szép emlékekkel és nagyon jó benyomással tértek vissza állomáshelyeikre!
Az irányomban megnyilvánuló elfogadást és kedvességet is köszönöm, mely elsősorban Krisztus papságának szól, és amelyet oly méltatlan módon tudok csak közvetíteni a testvérek felé. Annál értékesebb elfogadó szeretetük.
Köszönetem jele, hogy a Szentmise végén csoportos ezüstmisés áldást adok. A szokásnak megfelelően egy kifeszített stóla előtt családonként, vagy baráti közösségként fogadjuk Isten áldását, melyet a pap szolgálata által kapunk. A Szentképet pedig fogadják szeretettel.

Zarándoklat Bikolpusztán, a Keresztelő Szent János templomban szerdán, 17 órakor tartunk Szentmisét, majd a hozott falatokat és kortyokat közösen fogyasztjuk el a kertben. Többen is kerékpárral tervezik az utat. A kiutazásban pedig az önkormányzati kisbuszok segítenek, illetve a gépkocsival rendelkezőkkel megbeszélve juthatunk ki a kápolnához.

Házasság Hirdetem, hogy

Galambosi László feleségül kívánja venni Sárközi Tamarát.

Imádkozzunk értük. Aki e tervezett frigyek akadályát ismeri, írásban jelezze a plébánosnak. A másik jegyespár megkötötte a házasságát, értük is imádkozzunk!

Plébániai Délután Ma délután, vasárnap testvéri együttlétre, »Plébániai Délután«-ra hívjuk a testvéreket, ezúttal Süttőre, délután 4 órára. Eső esetén fedett helyen gyülekezünk. Hasonlóan a Piszkén szervezett alkalmakhoz, ide is egyaránt várjuk Lábatlanról, Piszkéről is a testvéreket.

Készület a Szentségek vételére Az elmaradt bérmálásokat öt központi helyszínen pótolják Egyházmegyénkben. Hozzánk Esztergom áll közel, ahol 2020., szeptember 26-án, ½ 11-kor kerül sor a szentség kiszolgáltatására.

Az első Szentgyónásra és Szentáldozásra – amennyire azt tudni lehet - október első hétvégéjén kerülhet sor. Aki a jövőre halasztott Kongresszuson szeretne Szentáldozáshoz járulni, arra is lehetőség van.

A felkészülés félbeszakadt. Ezért a korlátozások megszűntével jelzem, hogy az elsőáldozók felkészítő foglalkozásai szeptemberben folytatódnak, a bérmálkozók pedig augusztus 16-tól folytatják az előkészületet.

A sajátos helyzet miatt pedig a Szentmisén való részvétel még hangsúlyosabb szerepet kap. Nyáron is!!! Kérem, hogy a jelöltek, ha a nyár folyamán máshol vesznek részt Szentmisén, akkor is írassák alá a misenaplót. Újat kapnak a Szentmise után. Akik a múlt alkalommal nem kapták kézhez, a kijáratnál kaphatják meg.

A polgári esztendő 26. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

[ 2020.06.26. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-