nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.06.28 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
január 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.06.28
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. június 28. Évközi XIII. vasárnap
"Aki titeket befogad, engem fogad be, aki pedig engem fogad be, azt fogadja be, aki engem küldött.” /Mt 10,40/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, és az emléknapok naptárában jelölt szándékokra.

Búcsú Sarlós Boldogasszony ünnepén együtt örülünk a piszkei plébánia-közösséggel. Csütörtökön ezért este 6 órakor Piszkén lesz a Szentmise. Jövő vasárnap is megéljük ezt az örömet. Ha a kegyelem állapotában vagyunk, a szokott feltételek mellett búcsút nyerhetünk e templomban a Szentatya szándékaira imádkozván.
Ez a szándék Júliusban családjainkért szól: „Imádkozzunk a családokért, hogy szeretet, tisztelet és odafigyelés kísérje őket útjukon.”

A testvérek imaszándékait is várom a héten.

Elsőpéntek Dicséretesen sokan kezdték meg a »Nagykilencedet« januárban, melynek lényege, hogy kilenc egymást követő elsőpénteken – annak környékén – gyónjunk és áldozzunk meg. Ha éppen az adott napon nincs alkalmunk Szentmisére menni, azon a héten egy hétköznapi Szentmisével, és azon a héten végzett szentgyónással is kifejezzük szándékunkat, amiatt a lánc nem szakad meg, de törekedjünk rá, hogy elsőpénteken eljussunk Szentmisére. Mivel bármelyik hónapban elkezdhetjük, ezért buzdítok mindenkit a szentgyónás elvégzésére és arra, hogy szentáldozáshoz járuljon. Ha a járványügyi helyzet akadályozott a Szentgyónásban illetve a Szent-áldozásban, nyugodtan folytathatjuk a kilencedet, de azok is csatlakozhatnak, akik eddig még nem kezdték el. Szentgyónásra a naptárban jelzett időpontokon kívül, megbeszélés alapján más időpontokban is állok rendelkezésre.

Házasság Hirdetem, hogy Galambosi László feleségül kívánja venni Sárközi Tamarát. Imádkozzunk értük. Aki e tervezett frigyek akadályát ismeri, írásban jelezze a plébánosnak.

Plébániai Délután Köszönöm a kedves testvérek összefogását és lelkesedését, a rengeteg munkát, amivel emlékezetessé tették a múlt vasárnapi Szentmiséket és a plébániai délutánt, melyre a kedvezőtlen időjárás ellenére is sokan eljöttek. Köszönöm a szép ajándékokat, a kedves meglepetéseket is!

Készület a Szentségek vételére Az elmaradt bérmálásokat öt központi helyszínen pótolják Egyházmegyénkben. Hozzánk Esztergom áll közel, ahol 2020., szeptember 26-án, ½ 11-kor kerül sor a szentség kiszolgáltatására.

Az első Szentgyónásra és Szentáldozásra – amennyire azt tudni lehet - október első hétvégéjén kerülhet sor. Aki a jövőre halasztott Kongresszuson szeretne Szentáldozáshoz járulni, arra is lehetőség van.

A felkészülés félbeszakadt. Ezért a korlátozások megszűntével jelzem, hogy az elsőáldozók felkészítő foglalkozásai szeptemberben folytatódnak, a bérmálkozók pedig augusztus 16-tól folytatják az előkészületet.

A sajátos helyzet miatt pedig a Szentmisén való részvétel még hangsúlyosabb szerepet kap. Nyáron is!!! Kérem, hogy a jelöltek, ha a nyár folyamán máshol vesznek részt Szentmisén, akkor is írassák alá a misenaplót. Akik az elmúlt két alkalommal nem kapták kézhez az új naplót, a szedecsben kaphatják meg.

A polgári esztendő 27. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

[ 2020.06.29. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-