nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.07.05 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.07.05
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. július 05. Évközi XIV. vasárnap
"Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket.” /Mt11,28/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért, a Szentatya, a plébános és a testvérek által küldött szándékokra, és az emléknapok naptárában jelölt szándékokra.
Szentatya 2020., júliusi imaszándéka: Egyetemes: Családjainkért Imádkozzunk a családokért, hogy szeretet, tisztelet és odafigyelés kísérje őket útjukon.

A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Azért, hogy az Egyház pásztorai az ő szelídségükkel, szeretetükkel tudják vezetni azokat a hívőket, akik a rossz útra tévedtek!! - Azért, hogy a hálánkat tudjuk és merjük felvállalni, bárhol és bármikor kifejezni az Úr Istenbe vetett hitünket imáinkban, a mindennapi életünkért, szeretetért, gondviselésért, a betegségekből való meggyógyulásért!! - Azért, hogy az időjárás hirtelen hideg-meleg változásait el tudjuk viselni, jobban figyelve egymásra, segíteni, ha valaki rosszul van akár az utcán, vagy bárhol; ne hagyjuk magára a bajban! - Azért, hogy a két plébániát betöltő vezetésével továbbra is végezheti a papi szeretett jó szolgálatát a Plébános úr, az Úr Isten szeretetével, gondviselésével, jó egészséggel, jó erőben tudjon együttműködni a hívők közösségével, hitoktatókkal, képviselő testülettel, szülőkkel és a diákokkal, valamint akiket felkészít az első Szentgyónásra - Szent áldozásra, és a Bérmálás Szentségében való részesülésre!
B.I.: – közösségeink megerősödéséért; – szegényekért; – nemi erőszakok áldozataiért; – Európáért; – kántorokért; – bűnösök megtéréséért;
– nagyszülőkért;
Gné K.J.: – Gyermekáldásra váró házaspárért! – Aratásban dolgozókért. – Magányos embertársainkért. – Papjainkért, püspökeinkért. – Az állami gondozásban elő gyermekekért és gondozóikért!
V.G.: A testi és lelki betegségben szenvedőkért, különösen a fiatalokért, hogy Jézus gyógyító kegyelme kísérje őket!
S.Z.: – Plébánosunkért, hogy Isten adjon neki még sok kegyelmet papi szolgálatában, az elmúlt 25 esztendő tapasztalatai, élményei segítsék, hogy szolgálatát mindig örömmel és lelkesedéssel tudja végezni közöttünk. "Mintha köztünk Jézus járna..." – Plébánosokért, akik ezekben a napokban kapták kézbe dispoziciójukat. Isten segítse őket, hogy az új állomáshelyükön is szerető otthonra leljenek. – Nyugállományba vonuló, beteg paptestvérekért, Isten fizesse meg sok-sok éves papi szolgálatukat, és őrizze őket ebben a számukra új helyzetben is
– Ministránsainkért: a Szentlélek közösségformáló ereje tartsa meg, és vezesse őket a helyes úton. Kérjük Istent újabb ministránsokért is, hogy a Szent szolgálatokat végzők száma gyarapodjék közösségeinkben.

Plébános: Hittanos gyermekekért és családjaikért, hogy legyen igényük, bátorságuk és kitartásuk a Szentségek vételére.

Búcsú Sarlós Boldogasszony ünnepét követően ma, vasárnap is megéljük a búcsú örömét.
E napon hálát adunk templomunk boldog emlékű alapítóiért és építtetőiért, az itt szolgált lelkipásztorokért, mindazokért, akik fáradtak és akik ma is fáradoznak annak fenntartásán. De hálát adunk a hívekből, mint élő kövekből épülő templomért, a plébánia-közösségért is!

Ha a kegyelem állapotában vagyunk, a szokott feltételek mellett búcsút nyerhetünk e templomban a Szentatya szándékaira imádkozván.

Hittanos nap Bár idén elmarad az »ott alvós« tábor, azért mindazon hittanosokat, akik épp itthon tartózkodnak és van hozzá kedvük, hittanos napra várjuk: játék, ima, vidám együttlét jellemzi ezt az összejövetelt. Ha lesz legalább 5 fő jelentkező, akkor tartjuk meg ezeket az alkalmakat. Jelentkezni a strigonium@gmail.com címen lehet. A héten péntekig várjuk a jelentkezést. I. alkalom: 2020., július 13., hétfő, Süttő; II. alkalom: 2020., július 17., péntek, Piszke. Találkozó a plébánián reggel 9 órakor. Hazaindulás 16 órakor. Részvételi díj nincs. Enni, inni kapnak. További tudnivalót a fenti címen kérhetünk.

Házasság Hirdetem, hogy Galambosi László feleségül kívánja venni Sárközi Tamarát. Imádkozzunk értük. Aki e tervezett frigy akadályát ismeri, írásban jelezze a plébánosnak.

Készület a Szentségek vételére A korábban elmondottakat megerősítve jelzem, hogy a sajátos helyzet miatt a Szentmisén való részvétel még hangsúlyosabb szerepet kap. Nyáron is!!! Kérem, hogy a jelöltek, ha a nyár folyamán máshol vesznek részt Szentmisén, akkor is írassák alá a misenaplót.

Viharkár A Szent István templomnál a Lourdes-i barlang növényzete megrongálódott. Köszönet a gyors segítségért. Imádkozzunk, hogy az egyre szélsőségesebb időjárás kevesebb kárt tegyen, és azért is, hogy tanuljunk a figyelmeztető jelekből: az ember nem ura, csak felelős birtokosa e világnak, aki elszámolással tartozik a Teremtő Isten és a jövő nemzedékek felé!
Vetítés Folytatódik a XX. század pápái sorozat vetítése a 10-S mozgóképfilmszínházban Nyergesújfalun. Vasárnap, 12-én 15 órától tekinthetjük a Szent II. János Pál pápáról szóló filmet. A jegy ára egységese 1,000 HUF.

Búcsúzás Mint ismeretes, Ftdő Szőcs László atya augusztustól új feladatot kap. Jóllehet, nem kerül messzire, mégis a jövőben ritkábban láthatjuk. A sok szolgálatot, gyóntatást szeretnénk megköszönni neki, ezért július 16-án Süttőn Szentmisét mutat be, majd a plébánián kötetlen beszélgetésben fejezzük ki szeretetünket iránta.

A polgári esztendő 28. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

[ 2020.07.06. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-