nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.08.02 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.08.02
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. augusztus 02. Évközi XVIII. vasárnap

"Mindnyájan ettek s jól is laktak..”/Mt 14,20/ (kép-forrás: ocarm.org)

Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért. Az évfordulós naptár is imára indít. A testvérek augusztusi imaszándékait a hirdetés túloldalán olvashatjuk!

Tanácskozás a plébániai munkatársak után a héten hétfőn Süttőn, szombaton Piszkén várom a Képviselő Testületek tagjait tanácskozni.

Szépül-épül Hazánk, és benne közösségi életünk színterei. Templomaink hétről-hétre való takarítása-díszítése mellett megújult a Piszkei templom szedecse, a plébánia-ház kerítése, és a plébánia-ház is takarítás után, tisztán várja közösségünk tagjait a különféle alkalmakra. Isten fizesse a testvérek fáradozásait!

Elsőpéntek Dicséretesen sokan kezdték meg a »Nagykilencedet« januárban, melynek lényege, hogy kilenc egymást követő elsőpénteken – annak környékén – gyónjunk és áldozzunk meg. Ha éppen az adott napon nincs alkalmunk Szentmisére menni, azon a héten egy hétköznapi Szentmisével, és azon a héten végzett szentgyónással is kifejezzük szándékunkat, amiatt a lánc nem szakad meg, de törekedjünk rá, hogy elsőpénteken eljussunk Szentmisére. Mivel bármelyik hónapban elkezdhetjük, ezért buzdítok mindenkit a szentgyónás elvégzésére és arra, hogy szentáldozáshoz járuljon. Ha a járványügyi helyzet akadályozott a Szentgyónásban, illetve a Szent-áldozásban, nyugodtan folytathatjuk a kilencedet, de azok is csatlakozhatnak, akik eddig még nem kezdték el. Szentgyónásra a naptárban jelzett időpontokon kívül, megbeszélés alapján más időpontokban is állok rendelkezésre.

Készület a Szentségek vételére Az elmaradt bérmálásokat öt központi helyszínen pótolják Egyházmegyénkben. Mi Esztergomba megyünk, ahol 2020., szeptember 26-án, ½ 11-kor kerül sor a szentség kiszolgáltatására.

Az első Szentgyónásra és Szentáldozásra szeptember végén kerülhet sor. Aki a jövőre halasztott Kongresszuson szeretne Szentáldozáshoz járulni, jelezze!

A felkészülés félbeszakadt. Az elsőáldozók felkészítő foglalkozásai augusztus 30-tól folytatódnak, a bérmálkozók pedig augusztus 16-tól folytatják az előkészületet.

A sajátos helyzet miatt pedig a Szentmisén való részvétel még hangsúlyosabb szerepet kap. Nyáron is!!! Kérem, hogy a jelöltek, ha a nyár folyamán máshol vesznek részt Szentmisén, akkor is írassák alá a misenaplót. Akiknél nem látom a törekvést a vasárnap megszentelésére, úgy veszem, hogy még nem készültek fel.

Plébániai polót újból rendelhetünk. Hátul tessenek feliratkozni.

A polgári esztendő 32. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

[ 2020.08.04. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-