nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.08.09 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.08.09
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. augusztus 09. Évközi XIX. vasárnap

"Te kishitű – vonta kérdőre –, miért kételkedtél?”/Mt 14,31/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért. Az évfordulós naptár is imára indít.
A héten szombaton lesz Nagyboldogasszony parancsolt ünnepe! Katolikus kereszténynek kiemelt, magyar embernek kétszeresen is fényes ünnep. E napon ajánlotta első szent királyunk, István Országát és Koronáját a Szűz Anya oltalmába. Ugyanúgy szenteljük meg, mint a vasárnapot: Szentmisével. Ha saját hibánkból elmulasztjuk, az olyan megbántása az Úrnak, mintha a vasárnapot hagynánk el. Akár jól megérdemelt pihenésünket töltjük, akár munkahelyünkön állunk helyt, gondolkodjunk előre, és találjuk meg a módját a Szentmisén való részvételnek. Ne feledjük, az első századok keresztényei, (és sok országban a ma élő keresztények is) nem a szabadnapon, hanem munkába menet - munkából jövet, üldözések, zaklatások közepette ünnepelte, ünnepli az Eucharisztiát. A nyaralás tervezéséhez belföldön hasznunkra lehet a miserend.hu világhálós oldal.

Ismét elindul a Jerikó zarándoklat, mely településeinket is érinti. Ezzel kapcsolatban jelzem, hogy augusztus 16-án, délelőtt ¾ 10 órakor Piszkére érkeznek, ahol a Szentmise és frissítő után továbbindulnak. Csatlakozhatunk hozzájuk, akár rövidebb távra is. Részletes tudnivalókat a

https://jerikozarandoklat.blogspot.com/p/csatlakozz.html világhálós címen olvashatunk.

Készület a Szentségek vételére Az elmaradt bérmálásokat öt központi helyszínen pótolják Egyházmegyénkben. Mi Esztergomba megyünk, ahol 2020., szeptember 26-án, ½ 11-kor kerül sor a szentség kiszolgáltatására.

Az első Szentgyónásra és Szentáldozásra szeptember végén kerülhet sor. Aki a jövőre halasztott Kongresszuson szeretne Szentáldozáshoz járulni, jelezze!

A felkészülés félbeszakadt. Az elsőáldozók felkészítő foglalkozásai augusztus 30-tól folytatód-nak, a bérmálkozók pedig augusztus 16-tól folytatják az előkészületet.

A sajátos helyzet miatt pedig a Szentmisén való részvétel még hangsúlyosabb szerepet kap. Nyáron is!!! Kérem, hogy a jelöltek, ha a nyár folyamán máshol vesznek részt Szentmisén, akkor is írassák alá a misenaplót. Akiknél nem látom a törekvést a vasárnap megszentelésére, úgy veszem, hogy még nem készültek fel.

Plébániai pólót újból rendelhetünk. Hátul tessenek feliratkozni.

A hirdetés végén néhány közelgő eseményre is felhívom a figyelmüket.

Közelgő események…

A polgári esztendő 33. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.08.11. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-