nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.08.16 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.08.16
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. augusztus 16. Évközi XX. vasárnap

"Asszony, nagy a hited. Legyen hát akaratod szerint.” ”/Mt 15,28/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért. Az évfordulós naptár is imára indít.

A Jerikó zarándoklat résztvevőit szeretettel fogadjuk, imáinkkal kísérjük. Részletes tudnivalókat a

https://jerikozarandoklat.blogspot.com/p/csatlakozz.html világhálós címen olvashatunk.

Készület a Szentségek vételére Az elmaradt bérmálásokat öt központi helyszínen pótolják Egyházmegyénkben. Mi Esztergomba megyünk, ahol 2020., szeptember 26-án, ½ 11-kor kerül sor a szentség kiszolgáltatására.

Az első Szentgyónásra és Szentáldozásra szeptember végén kerülhet sor. Aki a jövőre halasztott Kongresszuson szeretne Szentáldozáshoz járulni, jelezze!

A felkészülés félbeszakadt. Az elsőáldozók felkészítő foglalkozásai augusztus 30-tól folytatódnak, a bérmálkozók pedig ma, augusztus 16-án folytatják az előkészületet, délután 4 órakor Süttőn, a plébánián.

A sajátos helyzet miatt a Szentmisén való részvétel még hangsúlyosabb szerepet kap. Nyáron is!!! Kérem, hogy a jelöltek, ha a nyár folyamán máshol vesznek részt Szentmisén, akkor is írassák alá a misenaplót. Akiknél nem látom a törekvést a vasárnap megszentelésére, úgy veszem, hogy még nem készültek fel.

A héten több jeles alkalom is segít, hogy közelebb kerüljünk Krisztushoz és egymáshoz. Figyeljünk a liturgikus rendre. Különösen buzdítom a híveket és a leendő elsőáldozókat és bérmálkozókat a pénteki Szentségimádási napra.

Köszönet a szép helytállásért: Süttőn a széles összefogással megvalósuló templom takarításért, B. István testvérünknek a plébánia- és a templomkert rendben-tartásáért, Lábatlanon N. István testvérünknek és segítőinek a templomkert rendbetételéért. A héten hétfőn 16 órától Süttőn a Szent Ilona kápolna takarítása, a körülötte levő kert nyírása, illetve alkalmas időben Lábatlanon a templom búcsúra való előkészítése, díszítése ad alkalmat, hogy két kezünk munkájával dicsérjük az Urat. A díszítéshez adományainkkal is hozzájárulhatunk.

Piszkén megköszönve O. Ferenc és O. Melinda testvérünknek több évtizedes fáradozását a kertek nyírásában, valamint O. László, S. Tibor és B. István testvéreinknek és más testvéreknek is a sokszor nyújtott segítséget, – mindezt saját gépekkel végezvén – jelzem, hogy a nagy terület – plébánia templom kert, plébánia-ház körüli kert, kálvária – karbantartásához férfiak jelentkezését várjuk, hogy alkalmas beosztással, a terheket arányosan elosztva, mindig a rendeltetésükhöz méltóak legyenek e helyek. Jelentkezni O. Ferenc gondnokunknál lehet. Itt szeretnénk egy alkalmas fűvágó gépet is beszerezni. Mivel ez soron kívüli kiadás, ezért ehhez is örömmel vesszük a céladományokat.

Alábbiakban néhány közelgő eseményre is felhívom a figyelmüket.


Közelgő események…… Közelgő események…… Közelgő események…… Közelgő események
Augusztus 24., 26., 27. Egész nap Süttő – plébánia Papi találkozók (imádkozzunk)
Augusztus 31. 10 óra Esztergom – székesegyház Olajszentelési Szentmise
Szeptember 06. 8 óra Süttő Tanévnyitó Szentmise, tanszerek megáldása
¾ 10 óra Piszke
Szeptember 11. 17 – 20 óra Lábatlan – Szent István templom Ars Sacra – kiállítás és előadás
Szeptember 19. 9 – 15 óra Süttő – Gombáspuszta kirándulás

A polgári esztendő 34. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.08.18. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-