nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.08.23 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.08.23
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. augusztus 23. Évközi XXI. vasárnap
"...Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek erőt rajta.”/Mt 16,18/ (képforrás: ocarm.org)
Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért. Az évfordulós naptár is imára indít.

Készület a Szentségek vételére Örömtől kipirult arccal várják a diákok az első tanítási napot. Ezzel együtt a hitoktatás munkája is folytatódik csakúgy, mint a hűségben megmaradt gyerekek készülete a szentáldozásra. A Szentlélek segítségét kérjük mindehhez szeptember 6-án, a vasárnapi Szentmiséken. Ez alkalommal veszik át ez esztendőre a megbízást hitoktatóink, és kerül sor a gyerekek tanszereinek megáldására is.

Mint többször hirdettem, az elsőáldozók felkészítő foglalkozásai augusztus 30-tól folytatódnak, a bérmálkozókkal ma délután is találkozom 4 órakor Süttőn, a plébánián.

A sajátos helyzet miatt a Szentmisén való részvétel még hangsúlyosabb szerepet kap. Nyáron is!!! Gondolom, ahogy kértem, a jelöltek, ha a nyár folyamán máshol vettek részt Szentmisén, az ottani atyákkal aláíratták a misenaplót. Sajnos előfordulhat, hogy a nyár folyamán egy-egy vasárnap kimaradt a Szentmise. Az igazi gond ott kezdődik, ha valakinél egyáltalán nem látom a törekvést a vasárnap megszentelésére. Úszómedence, víz nélkül nehéz megtanulni úszni… Úgy veszem, hogy ők még nem készültek fel a Szentségek vételére.

A nyár sok szépsége mellett meg kell tisztulnunk az elmúlt hónapok bűneitől is, különösen mulasztásainktól, például, amikor nem találtuk idejét az imádságnak, a vasárnapi és Nagyboldogasszony napi Szentmisének, türelmetlenek voltunk, és megannyi módon bántottuk meg Istent és embertársainkat. Nézzünk bele a lelki tükrök valamelyikébe - hátul több változatot is találunk –, és végezzük el Szentgyónásunkat, a gyerekeknek is jó példát adva!

Ékesítés Újra hálát adunk az Úrnak, látván, ahogy testvéreink szorgoskodnak templomaink ékesítésén, kertjeink rendben tartásán. Épülve a múlt heti hirdetésben is említett testvéreink szorgalmán, a Piszkei templom és a plébánia karbantartásához továbbra is várjuk újabb férfiak jelentkezését. A fűnyíró eszközt e héten beszereztük. Részleteket Oláh Ferenc gondnokunknál tudhatunk meg a szolgálat rendjéről.

Alábbiakban néhány közelgő eseményre is felhívom a figyelmüket.

Közelgő események…… Közelgő események…… Közelgő események…… Közelgő események
Augusztus 31. 10 óra Esztergom – székesegyház Olajszentelési Szentmise
Szeptember 06. 8 óra Süttő Tanévnyitó Szentmise, tanszerek megáldása
¾ 10 óra Piszke
Szeptember 11. 17 – 20 óra Lábatlan – Szent István templom Ars Sacra – kiállítás és előadás
Szeptember 19. 9 – 15 óra Süttő – Gombáspuszta kirándulás


A polgári esztendő 35. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.08.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-