nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.08.30 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.08.30
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. augusztus 30. Évközi XXII. vasárnap

„Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen.”/Mt 16,24/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk többek között az igazságos világbékéért, vasutasokért, diákokért, az írás-olvasás elterjedéséért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért.

Tíz esztendeje hívtam a testvéreket közös imádságra ekképp: Minden munkálkodásunk alapja az imádság. A plébániai munka sem lehet meg imaháttér nélkül, ezért bizalommal kérem a testvéreket, családokat, hogy csatlakozzanak a Nagy Szent Gergely imaszövetséghez. Egy rövid, napi imádságon túl évi egy alkalommal kilenced végzése (...) az, amivel segít¬hetjük közös munkánkat, az evangélium szavakon túl, életünkkel való hirdetését testvéreink körében.
Kérem tehát a testvéreket, hogy a kifüggesztett lapot tanulmányozva ellenőrizzük, mikor kerül ránk a sor a kilenced végzésében. Ha változásról tudunk, például nem tudjuk tovább vállalni az imádságot, vagy másról tudjuk, hogy akadályoztatva van, jelezzük.

A héten várom a testvérek imaszándékait!

Veni Sancte A Szentlélek segítségét kérjük a hitoktatáshoz és az oktató-nevelő munkához szeptember 6-án, a jövő vasárnapi Szentmiséken. Ez alkalommal veszik át a megbízást hitoktatóink ez esztendőre, és kerül sor a gyerekek tanszereinek megáldására is.

Készület a szentségek vételére Az elsőáldozók felkészítő foglalkozásai ma, augusztus 30-tól folytatód¬nak, a bérmálkozókkal ma délután is találkozom
4 órakor Süttőn, a plébánián.
A sajátos helyzet miatt a Szentmisén való részvétel még hangsúlyosabb szerepet kap. A nyáron vezetett misenaplóra is vetnék egy pillantást.

A plébániai foglalkozások folytatódnak. Szükséges a hitismeretek gyarapítása, átgondolása a felnőtt testvérek számára is. A korábbi rendnek megfelelően a hónap 2. és 4. hétfői napján Süttőn, míg a hónap 2. és 4. pénteki napján Piszkén várom a testvéreket Fehi-Bórá-ra, azaz Felnőtthittan – Biblia órára. Következő alkalom Süttőn szeptember 07-én, hétfőn, Piszkén pedig – az Ars sacra alkalom miatt - szeptember 25-én, pénteken lesz, este 7 órától.

A rászorulók beiskolázását segítjük országos szinten, ha a Katolikus Karitász adomány-vonalát – 1356 – hívjuk. Helyi szinten a karitászcsoport munkatársai nyújtanak szerény segítséget. Munkájukat a Szent Antal perselybe helyezett adománnyal segíthetjük.

Megújulás – bűnbánat A nyár sok szépsége mellett meg kell tisztulnunk az elmúlt hónapok bűneitől is, különösen mulasztásainktól, például, amikor nem találtuk idejét az imádságnak, a vasárnapi és Nagyboldogasszony napi Szentmisének, türelmetlenek voltunk, és megannyi módon bántottuk meg Istent és embertársainkat. Nézzünk bele a lelki tükrök valamelyikébe - hátul több változatot is találunk –, és végezzük el Szentgyónásunkat, a gyerekeknek is jó példát adva!

Két közelgő eseményre hívom fel a figyelmüket.
Két hét múlva, szeptember 11–én Lábatlanon a Szent István templomban kiállítás és előadás lesz, melyre a közösségünktől távolabb álló ismerőseinket is hívhatjuk. Ekkor kerül sor a Piszkei plébánia történetét feldolgozó könyv ismertetőjére. Részleteket a plakátokon olvashatunk.

Három hét múlva, szeptember 19-én kirándulást szervezünk Süttő – Gombáspusztára. Részleteket később hirdetünk.

A polgári esztendő 36. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.09.01. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-