nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.09.06 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.09.06
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020., szeptember 06., Évközi XXIII. vasárnap

"Ha testvéred megbántott, menj, és figyelmeztesd négyszemközt.”/Mt18,15/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk többek között Hazánkért, mérnökeinkért, püspökeinkért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért.

Tíz esztendeje hívtam a testvéreket közös imádságra ekképp: Minden munkálkodásunk alapja az imádság. A plébániai munka sem lehet meg imaháttér nélkül, ezért bizalommal kérem a testvéreket, családokat, hogy csatlakozzanak a Nagy Szent Gergely imaszövetséghez. Egy rövid, napi imádságon túl évi egy alkalommal kilenced végzése (...) az, amivel segíthetjük közös munkánkat, az evangélium szavakon túl, életünkkel való hirdetését testvéreink körében. Kérem tehát a testvéreket, hogy a kifüggesztett lapot tanulmányozva ellenőrizzük, mikor kerül ránk a sor a kilenced végzésében. Ha magunkról vagy másról tudjuk, hogy akadályoztatva vagyunk, jelezzük.

Szentatya 2020., szeptemberi imaszándéka: Egyetemes: Bolygónk erőforrásainak tiszteletben tartásáért – Imádkozunk azért, hogy bolygónk erőforrásait ne kizsákmányoljuk, hanem igazságos és tiszteletteljes módon megosszuk.

A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: Azért, hogy a Szűz Mária fájdalma, szenvedése, valamint a Szent Kereszt felmagasztalása hasson minden embernek a szívében-lelkében, az erős Szeretet, Világ Béke, Hit, Remény !!! – Azért, hogy a népek vezetői a közhatalmat igazságosan és szeretettel tudják gyakorolni minden egyes Országban!! – Azért, hogy a fiatalok vegyék figyelembe, milyen hatással van a rájuk leselkedő negatív befolyásolás egymásközt! – Azért, hogy a családon belül és ismerősök, valamint a kollégák és egymás között ne legyen viszály, elutasítás a segítségben; ha betegségben, bármilyen járványban szenved valaki, ne legyen megszakítva a vele való kapcsolat. Segítsünk, akinek szüksége van bármilyen kiszolgálásra, amennyiben lehetséges megoldani!!
B.I.: -hittanosokért; – imaközösségünk tagjaiért; – hazánkért; – szerzetesekért; – bányászokért; – bérmálkozásra készülőkért; – azokért, akik eltávolodtak;
Gné K.J.: Fiatal házasokért! – Elkallódó fiatalokért! – Betegségben szenvedő hozzátartozókért, barátokért! – Családok egységéért!

Plébános: Azért, hogy a bizonytalan élethelyzet ne bizonytalanítson el minket az evangélium hirdetésében!

Veni Sancte A Szentlélek segítségét kérjük a hitoktatáshoz és az oktató-nevelő munkához a mai napon. Imádkozzunk hitoktatóinkért és a hittanosokért!

Készület a szentségek vételére Az elsőáldozók és bérmálkozók felkészítő foglalkozásai ma is folytatódnak.

A rászorulók beiskolázását segítjük országos szinten, ha a Katolikus Karitász adomány-vonalát – 1356 – hívjuk. Helyi szinten a karitászcsoport munkatársai nyújtanak szerény segítséget. Munkájukat a Szent Antal perselybe helyezett adománnyal segíthetjük.

Adomány A héten 7-én hétfőn 13-16, 8-án kedden 9-12 óra között a helyi Karitászcsoport szervezésében a Máltai Szeretetszolgálat ruhaadományából válogathatunk Közösségi Udvarházban. Az épületben maszk viselése kötelező.

Gyűjtés jövő vasárnap a tavasszal elmaradt, Szentföld javára való gyűjtés lesz.

Megújulás – bűnbánat A nyár sok szépsége mellett meg kell tisztulnunk az elmúlt hónapok bűneitől is, különösen mulasztásainktól, például, amikor nem találtuk idejét az imádságnak, a vasárnapi és Nagyboldogasszony napi Szentmisének, türelmetlenek voltunk, és megannyi módon bántottuk meg Istent és embertársainkat. Nézzünk bele a lelki tükrök valamelyikébe - hátul több változatot is találunk –, és végezzük el Szentgyónásunkat, a gyerekeknek is jó példát adva!

A Püspök atyák ajánlásait megerősítve kérjük, A következőket tartsuk meg:
– belépéskor használjuk a kézfertőtlenítőt (nem látom, hogy nagyon fogyna…);
– lehetőség szerint viseljünk maszkot; ha valakinek komoly nehézséget jelent a viselése, tartson a szokásosnál is nagyobb távolságot (5 m) a többiektől;
– csak az egy lakásban élők üljenek egymás mellett;
– csak kézbe áldozzunk, tiszta kézzel, és megtartva az ide vonatkozó szabályokat; a maszkot a kézfertőtlenítés előtt távolítsuk el az arcunkról; a Szentáldozáshoz is másfél méteres távolságot tartva járuljunk;
– a perselygyűjtést továbbra is a Szentmise végén tartjuk, a kijáratnál.
– a közös szenteltvíz-használatot kerüljük, de bátran vigyünk magunkkal szenteltvizet otthonainkba;
– a kézfogást kerüljük;
Mindezt nem önmagunkért, vagy saját egészségünket féltve, hanem azon idősebb, vagy gyengébb szervezetű embertársainkra figyelve, akikkel találkozhatunk, és tudtunkon kívül továbbadhatjuk nekik a kórokozókat. Mindez feltétele, hogy továbbra is legyenek nyilvános Szentmisék, liturgiák!

Egy hét múlva, szeptember 11–én Lábatlanon a Szent István templomban kiállítás és előadás lesz, melyre a közösségünktől távolabb álló ismerőseinket is hívhatjuk. Ekkor kerül sor a Piszkei plébánia történetét feldolgozó könyv ismertetőjére. Részleteket a plakátokon olvashatunk.

Két hét múlva, szeptember 19-én kirándulást szervezünk Süttő – Gombáspusztára.

A polgári esztendő 37. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.09.15. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-