nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus híradás 2020.09.13 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus híradás 2020.09.13
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020., szeptember 13., Évközi XXIV. vasárnap
„ Nem kellett volna néked is megkönyörülnöd szolgatársadon, ahogy én megkönyörültem rajtad?”/Mt18,33/ (képforrás: ocarm.org)
Imádkozzunk többek között a tanévet kezdő kispapokért, fogyatékkal élő embertársainkért, a Korea népéért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért.

Adomány Nagy köszönet a süttői karitászos munkatársaknak a ruhabörze szolgálatáért és a Máltai Szeretet Szolgálatnak a felajánlásért. Legközelebb a hónap végén, a Vöröskereszttel karöltve lesz alkalom a használt, jó minőségű ruhákból válogatni.

Ars Sacra Köszönet a pénteki keresztény-művészeti esten való részvételért, és a közreműködő vendégek szolgálatáért. Külön köszönet Nagytiszteletű Gerecsei Zsolt lelkész úr felajánlásáért, akinek jóvoltából a Lábatlani katolikus egyház történeti olvasókönyvét kezünkben tarthatjuk. A rendelkezésünkre bocsátott példányokért adományként gyűjtött összeg – szándéka szerint – a plébánia-templom orgonájának karbantartását, és a Szent István templom harmóniumának felújítási célját szolgálja.
Ugyancsak köszönet Gazdagné Kurmann Júlianna testvérünk buzgóságáért, aki szervezte, összefogta és vezette a pénteki szép és tartalmas estét.
A művészeti héten országosan több értékes alkalom várja az érdeklődőket, melyekről az https://ars-sacra.hu oldalon tájékozódhatunk.

Gyűjtés Ma a tavasszal elmaradt, Szentföld javára való gyűjtésre kerül sor. Tavaly 25,070.- illetve 38,955.- Forintot továbbítottunk e nemes célra a testvérek jóvoltából. A gyűjtésre szánt adományainkat a hátul elhelyezett kosárba, míg a templomnak, közösségünknek szánt adományokat az álló perselybe helyezhetjük.

Kirándulás A héten, 19-én szombaton, a korábbi hirdetésnek megfelelően kerül sor a plébániai kirándulásra, Gombás-pusztára. Akik gyalogosan indulnak a mintegy 5 km-es útra, a süttői templom előtt találkoznak ½ 9-kor találkoznak. A helyszín gépjárművel is megközelíthető. Az arborétum megtekintése mellett beszélgetés, a gyerekeket játék várja. Étkezés tarisznyából. Az alkalom délután 2 órakor közös imádsággal zárul. További részletekről érdeklődni Báthory István testvérünknél lehet. Kérjük, hogy a járványügyi előírásokat tartsuk meg.

A Püspök atyák ajánlásait megerősítve kérjük, A következőket tartsuk meg:
– belépéskor használjuk a kézfertőtlenítőt (nem látom, hogy nagyon fogyna…);
– lehetőség szerint viseljünk maszkot; ha valakinek komoly nehézséget jelent a viselése, tartson a szokásosnál is nagyobb távolságot (5 m) a többiektől;
– csak az egy lakásban élők üljenek egymás mellett;
– csak kézbe áldozzunk, tiszta kézzel, és megtartva az ide vonatkozó szabályokat; a maszkot a kézfertőtlenítés előtt távolítsuk el az arcunkról; a Szentáldozáshoz is másfél méteres távolságot tartva járuljunk;
– a perselygyűjtést továbbra is a Szentmise végén tartjuk, a kijáratnál.
– a közös szenteltvíz-használatot kerüljük, de bátran vigyünk magunkkal szenteltvizet otthonainkba;
– a kézfogást kerüljük;
Mindezt nem önmagunkért, vagy saját egészségünket féltve, hanem azon idősebb, vagy gyengébb szervezetű embertársainkra figyelve, akikkel találkozhatunk, és tudtunkon kívül továbbadhatjuk nekik a kórokozókat. Mindez feltétele, hogy továbbra is legyenek nyilvános Szentmisék, liturgiák!


A polgári esztendő 38. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.09.15. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-