nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.09.20 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.09.20
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020., szeptember 20., Évközi XXV. vasárnap
"Én az utolsónak is annyit szánok, mint neked.” /Mt 20,14/ (kép-forrás: ocarm.org)
Imádkozzunk többek között az orvosokért és a gyógyszerészekért, a tengerészekért, az irgalmas szeretet gyakorlóiért, az első szentgyónásra, szentáldozásra és a bérmálásra készülőkért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért.

Szentségek a Főpásztor megbízása és rendelkezése szerint, a járványügyi helyzetnek megfelelően a bérmálást idén a plébánosok tartják. Az eredetileg tervezett napon, azaz szeptember 26-án, szombaton, délután 4 órakor várjuk a Szentmisére a kedves híveket is. E napon nem lesz előesti Szentmise. Akit munkája akadályoz a vasárnapi Szentmisén való részvételben, e Szentmisével szentelheti meg az Úr napját.

Másnap, 27-én, azaz vasárnap Süttőn, rá következő vasárnap, október 4-én Piszkén találkoznak az arra felkészült gyerekek a Szentségi Jézussal.

Mindannyiuk közös Szentgyónása szeptember 25-én, pénteken, 16 órakor Piszkén lesz.

Akik az elmúlt hónapokban akadályoztatva voltak a Szentmisén való részvételben, és így nem tudtak felkészülni, azok vagy tavasszal, vagy a jövőre halasztott Eucharisztikus Kongresszuson vehetik e Szentségeket.

Házasság Szeifert Tamás felségül kívánja venni Madaras Dórát. Imádkozzunk a jegyesekért, aki pedig e frigy akadályát tudja, jelezze a plébánosnak.

Gyűjtés A tavasszal elmaradt, Szentföld javára való gyűjtésen 15,130.- (Süttő), illetve 37,055.- (Piszke) és 4,350.-(Lábatlan) Forintot továbbítottunk e nemes célra a testvérek jóvoltából.

A Püspök atyák ajánlásait megerősítve kérjük, a következőket tartsuk meg:
– belépéskor használjuk a kézfertőtlenítőt;
– lehetőség szerint viseljünk maszkot; ha valakinek komoly nehézséget jelent a viselése, tartson a szokásosnál is nagyobb távolságot (5 m) a többiektől;
– csak az egy lakásban élők üljenek egymás mellett;
– csak kézbe áldozzunk, tiszta kézzel, és megtartva az ide vonatkozó szabályokat; a maszkot a kézfertőtlenítés előtt távolítsuk el az arcunkról; a Szentáldozáshoz is másfél méteres távolságot tartva járuljunk;
– a perselygyűjtést továbbra is a Szentmise végén tartjuk, a kijáratnál.
– a közös szenteltvíz-használatot kerüljük, de bátran vigyünk magunkkal szenteltvizet otthonainkba;
– a kézfogást kerüljük;
Mindezt nem önmagunkért, vagy saját egészségünket féltve, hanem azon idősebb, vagy gyengébb szervezetű embertársainkra figyelve, akikkel találkozhatunk, és tudtunkon kívül továbbadhatjuk nekik a kórokozókat. Mindez feltétele, hogy továbbra is legyenek nyilvános Szentmisék, liturgiák!


A polgári esztendő 39. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.09.23. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-