nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.09.27 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.09.27
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. szeptember 27. Évközi XXVI. vasárnap
"Melyik tett eleget a kettő közül apja kívánságának?” /Mt 21,31/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk többek között a tegnap megbérmáltakért, első szentgyónásukat elvégzett gyermekekért, a ma és a jövő héten először szentáldozáshoz járulókért, a hazai oktatásért, Hazánkért, magyar feltalálókért, idősekért a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért.
Új hónap kezdődik. Várom a testvérek imaszándékait!

Gyűjtés A tavasszal elmaradt, a Szentszék javára való, un. „Péterfillérek” gyűjtését jövő vasárnap tartjuk. Tavaly 25,030.- (Süttő), illetve 32,500.- (Piszke) és 10,420.- (Lábatlan) Forintot továbbítottunk e nemes célra a testvérek jóvoltából.

A Szentolvasó közös imádkozására hívjuk a testvéreket a táblázatban megjelölt időpontokban. Ha akadályoztatva vagyunk, otthon, családi körben is csatlakozhatunk a »koszorúhoz«, melyet imádságainkból készítünk az Úrnak és Édesanyjának.

Elsőpéntek Dicséretesen sokan kezdték meg a »Nagykilencedet« januárban, melynek lényege, hogy kilenc egymást követő elsőpénteken – annak környékén – gyónjunk és áldozzunk meg. Ha éppen az adott napon nincs alkalmunk Szentmisére menni, azon a héten egy hétköznapi Szentmisével, és azon a héten végzett szentgyónással is kifejezzük szándékunkat, amiatt a lánc nem szakad meg, de törekedjünk rá, hogy elsőpénteken eljussunk Szentmisére. Mivel bármelyik hónapban elkezdhetjük, ezért buzdítok mindenkit a szentgyónás elvégzésére és arra, hogy szentáldozáshoz járuljon. Szentgyónásra a naptárban jelzett időpontokon kívül, megbeszélés alapján más időpontokban is állok rendelkezésre.

A termények megáldására egy hét múlva kerül sor. Nézzünk körül kertjeinkben, mit tehetünk az oltár elé október első vasárnapján, hogy ezáltal adhassunk hálát a föld termésért.
Segítségnyújtás Már elérhető a világhálón a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Család Munkacsoportja által létrehozott honlap a www.bizdramagad.hu oldal, amelyen az élet különféle válsághelyzeteiben kereshetünk katolikus keresztény szellemiségű szakembert magunk, vagy éppen ismerőseink számára.

A Püspök atyák ajánlásait megerősítve kérjük, a következőket tartsuk meg:
– belépéskor használjuk a kézfertőtlenítőt;
– lehetőség szerint viseljünk maszkot; ha valakinek komoly nehézséget jelent a viselése, tartson a szokásosnál is nagyobb távolságot (5 m) a többiektől;
– csak az egy lakásban élők üljenek egymás mellett;
– csak kézbe áldozzunk, tiszta kézzel, és megtartva az ide vonatkozó szabályokat; a maszkot a kézfertőtlenítés előtt távolítsuk el az arcunkról; a Szentáldozáshoz is másfél méteres távolságot tartva járuljunk;
– a perselygyűjtést továbbra is a Szentmise végén tartjuk, a kijáratnál.
– a közös szenteltvíz-használatot kerüljük, de bátran vigyünk magunkkal szenteltvizet otthonainkba;
– a kézfogást kerüljük;
Mindezt nem önmagunkért, vagy saját egészségünket féltve, hanem azon idősebb, vagy gyengébb szervezetű embertársainkra figyelve, akikkel találkozhatunk, és tudtunkon kívül továbbadhatjuk nekik a kórokozókat. Mindez feltétele, hogy továbbra is legyenek nyilvános Szentmisék, liturgiák!


A polgári esztendő 40. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.09.29. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-